Katolikus szülők közös buktatói

Ismét Ripperger atya videóiból szemezgetve esett a választásom a következőre:

A gyermekeinknek is szabad akarata van. Előfordul, hogy nem válnak gyakorló katolikussá felnőtt korukban akkor sem, ha mi mindent megtettünk értük. A legtöbb szülő, amit tesz, hogy elmondja a gyermekeinek, hogy mit nem szabad tenni egy katolikusnak. Ez nagyon helyes és szükséges, de ha nem mondjuk el, hogy mi az, amit viszont tegyenek meg (és miért), illetve azt, hogy hogyan tudnak erkölcsös életet élni, akkor csak egy tiltólistát kapnak. El kell mondjuk nekik, hogy miért fontos a böjt, hogy milyen erények vannak (64 db van belőlük...ki fogok térni rájuk egy bejegyzésben) és, hogy hogyan tudnak növekedni az erényekben. Ha látják a szüleiket imádkozni, böjtölni, akkor természetes lesz nekik, hogy ők is ezt tegyék.
A jó példa nagyon fontos!
Ha aggódunk azon, hogy a lányunk milyen férjet választ majd, akkor a legfontosabb, hogy a férjünk legyen jó édesapa, aki szorgalmasan dolgozik a család jóléte-, szükségleteinek biztosítása érdekében és aki védelmet nyújt az egész családnak.
"Nem mondom, hogy a gyermeked megszállott lesz, ha nem így teszel, de a házasságkötésed napjától kezdve kellene, hogy imádkozz a gyermekeid spirituális védelme érdekében." - mondta az atya.
Korábbi videójában elmondta az atya, hogy találkozott már egy 9 hónapos babával, aki démoni erőktől volt megszállva. Erősen ajánlja a születés utáni keresztelőt, hiszen ez a Szentség szabadító hatású. Ahogyan a Szent gyónás is, nagyon hatékony ezen erők ellen. Ezt nem ijesztgetésből mondja, mindig utal rá, hogy nincs ott minden bokorban a gonosz, csak ő maga szeretné azt elérni, hogy tartsanak, féljenek tőle az emberek. Ő csak egy teremtmény, Istennek kell engedelmeskednie. Erősebb nálunk, de mi Jézussal le tudjuk győzni őt.
Ha valami nehézséged van a gyermekeddel kapcsolatban (pl.: hisztis, nem alszik jól éjjel stb), ajánld fel érte! 
Úgy kell nevelni őket, hogy 18 éves korukra "készek legyenek". Imádkozni, böjtölni, áldozatokat kell hozni értük. A legtöbb szülő egyáltalán nem biztosít spirituális védelmet a gyermekeinek... Így könnyen a gonosz prédáivá válhatnak. 
Fontos, hogy járulj Szentségekhez, részt vegyél a Szentmisén, de ez mind NEM ELÉG!
Ha a gyermekeid látnak imádkozni, ők is imádkozni fognak. Lényeges a közös ima, de alakítsd úgy a napjaidat, hogy lássák, ahogy egyedül is imádkozol. Folyamatosan kell imádkozz, felajánlani értük.
A gyermekek arról tanulnak leginkább, amit látnak. 
Egy alkalommal Fulton Sheen- hez érkezett egy pap, aki el akarta hagyni a hivatását. Fulton rákérdezett, hogy mikor imádkozott utoljára. A válasz az volt, hogy egy éve...
Nagyon fontos az ima, ez is egy erény, mely közelebb visz Istenhez. 
Ha például az egyik gyermekünk rossz magaviseletű vagy bármi más probléma van vele, böjtölhetünk érte egy hétig, mégpedig úgy, hogy egy teljes adag- és egy kissebb adag ételt fogyasztunk el csak naponta. A szülői visszajelzések alapján egyértelmű a pozitív hatása!
Ennek az atyának az állandóan vissza- visszatérő vesszőparipája a "natural law", a "természet rendje". Igazán aktuális téma és sokakban nem tetszést kelt, mert szerintem teljesen félreértik. Isten a férfiakat rendelte el család fenntartónak, családfőnek a gyermekek és a feleség javára, nem a maga javára. Tehát az nincsen jól, ha egyes férfiak visszaélnek a rájuk ruházott hatalommal. Most itt bajban vagyok, mert erre egyből ugranak sokan, hogy "hatalommal". Ripperger atya többször kitér rá, hogy A GYERMEKEK ÉS A FELESÉG JAVÁRA. Nem önző célok javára. 
A gonosz jól tudta, hogy ha Évát megnyeri, bűnre csábítja, azzal megnyeri Ádámot is. Így is történt. 
Psychology of masculanity and feminity az a könyv, amin éppen dolgozik Ripperger atya. Érdemes elolvasni, ha elkészül vele. 
Aquinoi Szent Tamás beszélt a női lét mibenlétéről. Ádám fennhatósága alatt volt Éva a teremtéskor. Ez azt jelentette, hogy mindig Éva jólétét és védelmét biztosította, nem pedig azt, hogy uralkodott rajta, mint ahogy sokan félreértelmezik, főleg az uralkodni vágyó nők...
A bűnbeesés után Ádám önzővé vált, már nem volt érdekelt abban, hogy Évát boldoggá tegye és védelmezze. (Tehát az uralkodni vágyó nőknek a bűnbeesett Ádám az, aki nem kell. De a gondoskodó sem...nem is értem. Ha a férfiak helyébe akarnak lépni, akkor miért 'feministák' a nevük? Ami annyit jelent nőies. A gonosz mindent a feje tetejére állít...)
A menyben nem fog senki sem a felettesünk lenni, az elért szentségi fokozatunk alapján kerülünk majd a helyünkre.  
Hogyan engedelmeskednének a gyermekek az apjuknak, ha a feleség sem engedelmeskedik neki? A gyermekek ezzel azt tanulják meg, hogy nem kell feltétlenül a vezetést másra bízniuk és nem kell engedelmeskedni a család fenntartónak, csinálhatják azt, amit akarnak, a 'felettes' mindenféle beleegyezése nélkül! (Ez nagyon jól látszik ma, hogy hova vezet...Szétesett családokhoz, senkinek sem szót fogadó gyermekekhez.)
Ha egy nő elutasítja azt, hogy a férje a fő döntéshozó, a családfő -az egész család biztonsága és jóléte érdekében, nem önző célok által vezérelve!-, akkor a gyermekek és a feleség is ELVESZTI a férfi által biztosított, Istentől elrendelt, SPIRITUÁLIS VÉDELMET, magyarul démoni hatásoknak teszi ki őket. Isten adta ezt a hierarchiát. Ha elutasítod, a gyümölcseit sem fogod megtapasztalni!
Ha egy családban a gyerekek a helyes hierarchiát látják, ez nem csak azt jelenti, hogy spirituális védelem alatt vannak, de azt is, hogy látni fogják, mi az ami Isten által elrendelt ('right order') hierarchia egy családban.
A másik probléma, ha csak az egyik szülő katolikus... (erről nem is mondott többet, de felmérésekből tudom, hogy a katolikus- protestáns házasságok nagy arányban oda vezetnek, hogy a katolikus fél elhagyja a hitét...)

"Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de a legtöbb szülő semmiféle spirituális védelmet nem biztosít a gyermekeinek, ezáltal kitéve őket démoni erőknek."- magyarázta az exorcista. 
A szentelt víz és -só (tínédzsereknek az ételükbe téve ;-) ) használata, a Szent Benedict medáll elhelyezése az otthonunkban hatásos a gonosz ellen. Ha imádkozunk és rendszeresen böjtölünk értük, védelem alatt lesznek, nem éri őket baj. 
Ripperger atya tagja egy több száz fős csoportnak, ahol papok (exorcisták is) és laikusok imádkoznak közösen világszerte, családok spirituális védelméért és akiknek szükséges, démoni hatásoktól való szabadulásért. Több visszajelzés is van szabadulásokról. A megadott imát csak azoknak ajánlja, akik haladók a lelki életben, kegyelmi állapotban vannak és kerülik még a bocsánatos bűnöket is, rendszeresen Szentségekhez járulnak stb. 
Itt megtalálhatjátok az imát, egy rövid e- mail- ben kell kérni őket, hogy imádkozzanak ők is a családunkért. :
www.auxiliumchristianorum.org
(ha van 14 év körüli gyermeked, az atya erősen ajánlja ezt a lehetőséget)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?