A különböző tipusú zenék hatásai- Ripperger atya gondolatai

Ennek a videónak alapján írtam meg ezt a bejegyzést:
https://youtu.be/EhXlILfOYh4


Ripperger atya itt arról beszél, hogy minden egyes zenének megvan a hatása fizikai- és érzelmi szinten. Úgymond "együtt tudunk rezonálni" velük. Képesek indulatokat, érzelmeket kiváltani belőlünk. Ez nem titok, bárki tapasztalja. 
A futball meccseken is olyan zenéket játszanak, amelyek segítik a kultúrált együtt szurkolást, buzdítanak, igaz?
Konkrét érzelmeket hívnak elő, erősítenek fel bizonyos zenék. Indulatot, haragot, fájdalmat, örömöt. Az érzelmeinkre hatnak.
Ripperger mindig mondja, hogy a lelki életünket ne építsük érzelmekre, mert annak csúfos vége lesz. A démonok is képesek hatni az érzelmi világunkra. El tudnak szomorítani, de fel is tudnak dobni minket. 
Aviai Nagy Szent Teréz már évszázadokkal ez előtt megmondta, hogy nem akkor jó egy ima, ha közben jól érezzük magunkat, hanem akkor, ha alázatot, ráhagyatkozást vált ki, illetve sokszor szárazság ideje alatt is  változatlanul engesztelünk, hiszen ezt kéri tőlünk a Szűzanya is.

A gregorián énekek -mondja Ripperger- segítenek leginkább abban, hogy Istennel egyesülni tudjunk

A különböző típusú zenék más és más vágyunkat töltik be. 

Azt mondja, hogy abból meg lehet állapítani, hogy egy ország milyen szinten van spirituálisan, hogy milyen zenét hallgat.

Mivel az emberek többsége az érzelmeiket követik bizonyos típusú zenék hallgatásával, nem az ész érveket, ezért ebből az is következik, hogy az ítéletükre is hat. 

Vannak pogány zenék, amelyek démonokat imádnak. Az emberek hallgatják őket, mert fülbemászók, dallamosak és szeretik őket.

Amikor valamihez érzelmileg is kötődünk, ha érzelmeket vált ki belőlünk egy dal (márpedig azt teszi), akkor arra sokkal jobban emlékszünk. (Szerk. megjegyz.: Ilyen a jó típusú nevelés is, érzelmekre hat és így sokkal jobban meg is marad.)

Ha megnézünk egy mai videóklipet az Mtv- n, az kész pornográfia. Az a gond, hogyha valaki ilyen zenéket hallgat, akkor kevésbé érzékeli bűnnek mondjuk a paráznaságot. 
Az a helyzet, hogy ma úgy gondolkodik a világ, hogy ha valami jó nekem, akkor az abszolút JÓ. 

Ha ilyen zenéket hallgatunk, akkor engesztelnünk kell miattuk. 

A zenék képesek a hangulatunkra, érzelmeinkre hatni, ezáltal képesek arra, hogy erényesebbé, illetve gyarlóbbá tegyenek minket. 

Spirituálisan gyengíthet minket bizonyos típusú zene. Szokássá válhat annak hallgatása. Ezért ne kövessük az érzelmeinket! 
Élvezetet adnak ezek a zenék, és ezáltal erkölcsileg lehúznak. 
Mindig arról beszél Ripperger atya, hogy mondjuk a mai férfiak többsége nem a nehézségeket, a felelősségteljes életet választja, hanem azt teszi, ami rövidtávú élvezetet nyújt. Ez egy feminim tulajdonság. Ha folyamatosan az élvezeteink kielégítése motivál, lassan eljutunk a lelki életünk összeomlásához.

Akik folyamatosan rossz típusú zenéket hallgatnak, azoknál előbb- utóbb az életük más területein is problémák lehetnek. Problémáik lehetnek például a haraggal, a türelmetlenséggel. 

Aquino- i Szent Tamás szerint a feminim tulajdonság az, amikor valaki képtelen a szenvedésre, a nehézségek elvégzésére, a fájdalmak hordozására és csak "jól akarja magát érezni", csak az élvezetek öncélú kielégítése motiválja. Ez az, ami gyengévé teszi az embert és az élvezetek hajszolására ösztönzi. 

Ha egy férfinek problémàja van a paráznasággal, az első amit tehet, hogy hagyja abba a zenehallgatást!

Azt mondja az atya, hogy biztosan láttunk már alacsony sportautós fazont, aki döngeti a zenét, úgy száguldozik. Ő feminim. 
"Add fel, hogy a barátnőddel élsz!"- mondja.
Ami nem a vágyaink, szenvedélyeink azonnali kielégítéséről szól, az nehéz.
Erények hiányára utal, szerénytelenségre, ha valaki rendszeresen bömbölteti a zenét. 
Aki ilyet tesz, valamilyen engesztelést, önmegtagadást kellene tegyen!

Bizonyos zenék veszélyesek lehetnek pszichés és spirituális tekintetben. Vannak zenék, amiket ha nők hallgatnak, férfiasak lesznek tőle, illetve tisztátalanságra sarkalnak. Egyes zenék építenek, közelítenek Istenhez, intellektuálisak, mások rombolnak, békétlenséget okoznak, elterelik a figyelmet.

Nem minden zene való a szentmiséken. 

Ha gregorián énekeket hallgattatunk valakivel, aki más zenékhez van szokva, eleinte nem fog neki tetszeni, mert nem elégíti ki a vágyait, amihez hozzászokott. 
Ha ilyen zenéket hallgatunk, sokkal könnyebben tudunk meditálni, szemlélődni!

Hagyjuk abba a tévé nézést! Gyengít minket! Szokjunk hozzá a csendhez! 
A lelkünknek szüksége van a csendre!
Az állandó hangzavar (tv, számítógép, telefon, üzenet küldözgetések, folyamatos beszélgetések, rádió, zene, stb.) lelki problémára utal. Ilyenkor nagyon gyakran az a helyzet, hogy nem tudunk megküzdeni egy halálos bűnnel.

Ha megtalálod azokat a dolgokat, amik elkeseredetté tesznek, amik kiborítanak, AMIKHEZ RENDETLENÜL RAGASZKODSZ, ezeket tudatosítod, és elengeded őket, akkor nem kell többé azokra reagálj, el fognak hagyni téged egy idő után. (Aminek nem adunk energiát, azok elmúlnak.)

Mivel a SZŰZANYÁNAK nagyon sokat kellett szenvednie (rejtett mártíromság), ezért Ő tudja az ilyen fajta rendetlen ragaszkodásainkat és megtudja nekünk mutatni, mi az, ami gondot okoz nálunk és hogyan tudunk ellenük küzdeni.
Kérjük Őt! Meg fogja mutatni! 

Ez egy nagyon szép gregorián csatorna:
https://youtu.be/WuK59jQ5bwU









Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?