Az ima nem egy kötelező nyűg


Az ima nem wellness, ami mindig feltölt és kikapcsol. A lelkileg gyermekek imádkoznak csupán vigasztalásért, megnyugvásért. Sokszor az ima inkább harc, küzdelem.  Vannak igazán száraz időszakok az imaéletben, de szentek elmondása szerint ezen időszakok sokkal inkább kegyelemdús időszakot eredményeznek, ha türelemmel és kitartással viseljük a lelki szárazság időszakait. 
Leegyszerűsítve: Isten így próbál ki minket, hogy csak vigasztalás miatt imádkozunk vagy tényleg szeretjük Őt és kapcsolatban szeretnénk Vele maradni, illetve lelkekért áldozatot hozni.
Tudom, hogy furcsa lesz amit mondok, de kedvelem ezeket az időszakokat, mert ilyenkor sokkal jobban vágyakozom Isten után és ez alázatossá tesz (valamennyire...).
Könnyű olyankor imádkozni, amikor lelkes, vidám vagyok. Próbálom, hogy ne az aktuális  érzelmeim irányítsanak az imaéletben (sem).

"The time of prayer, it's God's time for punishing us for our faults." 
(Fr Faber,
Lehodey: The ways of mental prayer)
"Az imádság ideje, Isten ideje, amikor büntet minket a hibáinkért." 
Ügye még nem hallottuk ezt? 

"Amikor világi kötődéseink zavarnak, próbálnak kizökkenteni minket az ima során, akkor ez bocsánatos bűnnek számít, amiért engesztelnünk kell."

"Amikor lelki szárazságot élünk meg, akkor Isten alázatra tanít, elválaszt minket a teremtményektől, befejezi a lelki tisztulásunkat, nagyobb hálaérzetet ad a szívünkbe az Ő ajándékaiért és nagyobb hajlandóságot az önfeláldozásra."

Az imádság visszairányít minket a kötelességeinkhez.

Az imádság engesztelés. Pont erre hív meg minket a fatimai Szűzanya. Nagyon fontos!
Bűnbánat, engesztelés.

Az imádság segít felismerni azokat a helyzeteket, amikor Jézus küld hozzánk valakit, azáltal hogy ismerős maga a találkozás légkörének békéje. Ha gyakran imádkozunk megkapjuk a lelkek megkülönböztetésének ajándékát.

Az imádság önfeláldozást, hosszantűrést, türelmet fejleszt ki bennünk.

A szemlélődő imádságban beszélgethetünk Jézussal, megismerhetjük az Ő motivációit, gondolatait, egyes helyzetekben a reakcióit. 
Az imádság kapcsolat.
Az imádság erő, mert ellenállóbbá tesz.

Az imádság tisztulás, amely megtisztítja a gondolatainkat és segít Istennel egyesülni, elfeledkezni önmagunkról.
Ha önmagunk körül forgunk, az a földi pokol.

Az imádság segít szolgálni másokat.

Az imádság tiszta szívet ad, segít abban is, hogy ne váljunk negatívvá és ne a rosszat feltételezzük másokról.

Az imádság megláttatja velünk a realitást és a bűneinket.

Az imádság jövőt ad nekünk. 

Az imádság jellemformáló és, ha vágyat érzünk, hogy imádkozzunk, az az egyik legbiztosabb jele annak, hogy helyünk lehet a mennyben. 

Dr Taylor Marshall szokta mondani, "ha nem imádkozod a Rózsafüzért minden nap, nem vagy a csapatban!"

A napi 15- 20 perc szemlélődő, elmélkedő ima segít megszabadulni a berögzött gondolkodástól, elszakadni a teremtett dolgok túlzott jelenlététől az elménkben, és mentális betegségek esetén is gyógyító hatása van. Aki szemlélődik (Isten igéje tölti ki a gondolatait), azt a démonok nem tudják támadni. Ripperger atya gondolatai ezek. 

A legfontosabb, hogy az imádság segít elszakadni önmagunktól.

Különösen kedves Istennek, ha Krisztus kereszthaláláról elmélkedünk.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?