Böjt

Dr Taylor Marshall videója alapján.
https://youtu.be/WouqrvDe12s

Tudnál egy kicsit nagyobb kihívást vállalni idén a Nagyböjtben? Mit tehetnénk, hogy megszabaduljunk attól az őrülettől, ami megy ma? Nem eszel húst, nem fogyasztasz tejtermékeket, talán nem eszel húst szerdánként és péntekenként?
Szóval, a hagyományos római rítus szerint nem ettek a hívek melegvérű állat húsát, baromfit, nem fogyasztottak tejtermékeket, nem ettek tojást és nem ittak alkoholt. Nem ettek délután 3 óráig Nagyböjt alatt, kivéve vasárnap, amikor ettek mise után és nem böjtöltek.
A Bizánci Katolikus Patriarchátus kolostoraiban élő szerzetesek nem fogyasztottak olajat sem.

Úgy gondolom olyan időket élünk, hogy lemondani a csokiról nem elég. Ez nagyon kevés! Nagyon szép, hogy lemondasz valamiről, de ha megnézzük, hogy az ősi Egyház, hogyan böjtölt...

Nem olyan időket élünk az Egyházban, hogy a KitKat csokiról való lemondás elég lenne!

Ripperger atya a következőket mondta: "Amikor böjtölsz, azt éred el, hogy nemet tudsz mondani a szenvedélyeidnek, az érzelmeidet kordában tudod tartani és amikor ezt teszed, akkor sokkal inkább hasonlítasz Istenre, Ádámra és Évára a bűnbeesésük előtt. Kontrollálni tudod a szenvedélyeidet, az érzelmeidet tudod fegyelmezni és mindez nyitottabbá tesz arra, hogy MÉG TÖBB KEGYELMET el tudj fogadni."

Miért lehet az, hogy egyszerű laikus hívek a korai Egyház idején képesek voltak arra, hogy démonokat űzzenek ki, ma pedig egy képzett, katolikus, ördögűző papnak mindehhez kilenc hónapra van szüksége?
Azért, mert akkoriban az Egyház, mint közösség szent volt és a hívek szenvedélyei, érzelmei ész érvek alá voltak rendelve a megszentelő kegyelem által.
A démonok szeretik a rendellenességet.
Ha az imának és a böjtnek rendeled alá magadat -ezeket ki nem állhatják a démonok-, akkor lesz erőd a démonok (kísértések) elleni küzdelemben. Ez a rend mutatja nekik az ő rendellenességüket. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?