Levél XI. Gergely pápának (Sziénai Szent Katalintól)


"Ne tűrje meg a gonosz pásztorokat, mert miattuk jött minden baj az Egyházra. Térjen vissza Rómába, és kezdje meg a keresztesháborút. 
Ha azt mondaná, atyám: "A világ túlságosan felkavarodott. Hogyan is találhatná meg a békét? - akkor én a megfeszített Krisztus nevében mondom, hogy hatalmadat főleg három dologra kell felhasználnod.
Azaz ne türd meg a szent Egyházad kertjében a tisztátalansággal, bírvággyal és felfuvallkodott gőggel teljes bűzlő virágokat, azaz a gonosz pásztorokat és vezetőket, akik megmérgezik és elrothasztják ezt a kertet. Jajj, mi kormányzónk, használd végre a hatalmadat és tépd ki ezeket a virágokat! Szórd ki őket a kertből, hogy ne kormányozzanak minket! Kényszerítsd őket, hogy önmagukat törekedjenek jó és szent èletre kormányozni. 
Illatozó virágokat ültess el ebben a kertben: olyan pásztorokat, akik Krisztus Jézus igaz szolgáiként nem figyelnek másra, csak Isten dicsőségére és a lelkek üdvösségére; és akik atyjai a szegényeknek. Jajj nekem, milyen nagy szégyen látni, hogy akiknek az önkéntes szegénység tükrének és alázatos bárányoknak kellene lenniük, a szent Egyház vagyonát pedig a szegényeknek kellene szétosztaniuk, azok százszor inkább kényelemben, fényűzésben és pompában élnek, mintha a világban lennének! Sok világi megszégyeníti őket jó és szent életével! De úgy tűnik, a legfőbb és örök Jóság erőszakkal viszi végbe azt, amit mi szeretetből nem teszünk meg: úgy tűnik megengedi, hogy Menyasszonyától elvegyék a méltóságokat és élvezeteket, mintha csak így akarná megmutatni akaratát, hogy a szent Egyház térjen vissza az ősi szegénységhez, alázatossághoz és szelídséghez, és olyan legyen, mint abban a szent időben, amikor nem keresett mást, csak Isten dicsőségét és a lelkek üdvösségét, s a lelki dolgokkal törődött és nem a múlandókkal. Mert azután jött rá egyik baj, a másik után, hogy jobban kezdett tőrődni a világi javakkal, mint a lelkiekkel. Lásd meg azért, hogy Isten ítélete bocsátotta rá a sok megpróbáltatást és szorongatást. 
Te azonban erősödj meg és ne félj semmitől, ami történt vagy ezután tőrténhet, mert Isten azért tesz mindent, hogy visszaadja Egyházának a tökéletességet, és ebben a kertben báránykák legelésszenek és ne adicsőség ragadozó farkasai, akik elrabilják és önmaguknak adják azt, ami Istent illeti meg. 
A háborúból el fogsz jutni a legnagyobb békére, az üldözésekből a legnagyobb egységre: nem emberi hatalommal, hanem a szent erővel fogod legyőzni a látható ördögöket, a gonosz teremtményeket és a láthatatlan ördögöket, akik soha nem alszanak felettünk. 
Tégy úgy, mint ahogy az a feláldozott Bárány tett, akinek helyettese vagy, s aki fegyvertelen kézzel győzte le ellenségeinket: szelíd bárányként jött közénk, egyedül csak a szeretet erényének fegyverét használva, s nem volt más gondja, csak a lelki dolgik, és nem figyelt másra, csak hogy visszaadja az embernek a Kegyelmet, amit a bűn miatt elveszített.
Légy bátor és ne légy félénk!
Tűzd ki a szentséges kereszt zászlaját, mert miként a kereszt által szabadultunk meg, úgy felemelvén ezt a zászlót -amit én a keresztények enyhületének látok- mi meg fogunk szabadulni a háborútól, a pártoskodásoktól és a sok gonoszságtól, a hitetlen nép pedig a hitetlenségtől. És így fogod elérni a szent Egyház megújulását a szent és jó pásztorokban. Add vissza neki a legégetőbb szeretet szívét, mert a gonosz ragadozók annyira kiszívták már vérét, hogy egészen belesápadt."

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?