Szent Grignon Lajos: A tökéletes Mária tisztelet




Részlet a könyvből:

A tökéletesség elérése érdekében, mely csakis a Jézus Krisztussal való egyesülésünk által érhető el, legsürgősebb feladatunk, hogy a bennünk lévő gonoszságtól megszabaduljunk; különben az Úr, Aki végtelenül tiszta és a legkisebb foltot is végtelenül gyűlöli a lelken, eltaszít bennünket szemei elől és nem egyesül velünk. 

 Az Isten Anyjának többször meg kellett jelennie nagy és felvilágosított szenteknek, hogy nekik ezen imádság értékét megmutassa, pl.: Szent Domonkosnak, Kapisztrán Szent Jánosnak, Boldog Alanus de Rupe- nak. Ezek könyveket írtak ezen imádságnak fenségének és arról, mil hathatós eszköz a lelkek megtérítésében. Hangosan hírdetik és nyilvánosan tanítják, hogy mivel a világ üdvössége az Üdvözlégy Máriával kezdődött, azért az egyesek üdvössége is ehhez az imához van kötve. Ez az imádság tette azt, hogy a száraz, terméketlen föld az

 élet gyümölcsét termette, ugyanígy ennek az imádságnak -ha áhitattal végezzük- azt kell eredményeznie, hogy lelkünkben az Isten igéje kikeljen és az élet gyümölcsét, Jézus Krisztust teremje. Az Üdvözlégy Mária mennyei harmat, mely a földet, vagyis lelkünket öntözi, hogy az idejében gyümölcsöt hozzon; az a lélek azonban, melyet ez az imádság, vagyis ez a mennyei harmat meg nem öntöz, nem hoz gyümölcsöt, hanem csak bogáncsot és tövist terem, és nagyon közel van a kárhozathoz. 

Alanus de Rupe- nak:
"A Rózsafüzér méltóságáról" szóló könyvében és később Carthagenánál olvassuk, hogy az édes Szűz Anya kinyilatkoztatta Boldog Alanusnak:8
 "Tudd meg Fiam, és mondd meg mindenkinek, hogy nagyon valószínű jele az elvetettségnek, hogy valaki az Angyali Üdvözletet, mely az egész világot helyreállította, megveti, unja és elhanyagolja. "Nagyon vigasztaló, de egyszersmind félelmetes szavak ezek, és alig lennének elhihetők, ha nem kereskednék mellettük az a szent férfiú, előtte pedig Szent Domonkos és utána sok nagy egyéniség és több száz tapasztalata. Mert mindig megfigyelhető volt, hogy mindazok, akik az elvetettség bélyegét magukon viselik, mint pl az eretnekek, istentelenek, kevélyek és világias érzésű emberek gyűlölik vagy lebecsülik az Üdvözlégy Máriát. Az eretnekek tanulják és imádkozzák ugyan a Miatyánkot, de az Üdvözlégy Máriát és a Rózsafüzért nem, ezek az ő rémeik. Inkább kígyót hordanának maguknál, mint Rózsafüzért. Büszkék és kevélyek is, jóllehet katolikusok -mivel Atyjukhoz, Luciferhez hasonló hajlamúak- megvetik a Rózsafüzért vagy legalábbis közömbösek iránta, és a rózsafüzért asszonyos áhitatnak tartják, mely csak a műveletleneknek való és azoknak, akik nem tudnak olvasni. Ezzel szemben a tapasztalat azt mutataja, hogy azok akik egyébként a kiválasztottságnak jeleit viselik lelkükön, szeretik, ízlelik és szívesen imádkozzák az Üdvözlégy Máriát, és annál jobban szeretik ezt az imát, minél inkább egyesülve vannak Istennel. Ezt is az édes Szűzanya mondotta Boldog Alanusnak a fent idézett szavakkal kapcsolatban. Nincs is jobb titkom annak megismerésére, hogy valaki Istentől való- e, minthogy megvizsgálom, szívesen imádkozza-e az Üdvözlégy Máriát és a rózsafüzért. Azt mondom: szívesen, mert lehet, hogy valaki természetes vagy természetfeletti képtelenség folytán nem tudja ezt az imádságot végezni, de mégis szereti és másokat buzdít rá.

Szűz Máriában minden egyedül Istenre vonatkozik, és egészen helyesen nevezhetem őt az "Istenre Vonatkozásnak" , mert csakis az Istenre vonatkozásban létezik; vagy Isten visszhangjának, rögtön rákezdett dicshimnuszára: "Magasztalja az én lelkem az Urat!" Amit Szűz Mária ez alkalommal tett, azt teszi mindennap. Ha őt dícsérik, szeretik, tisztelik, vagy neki valamit ajándékoznak, akkor Istent dícsérik, szeretik, tisztelik, és Istent ajándékozzák meg Szűz Mária által és Szűz Máriában.

Az Üdvözlégy Mária, ha azt jól, vagyis figyelmesen, áhítatosan és összeszedetten imádkozzuk, a Szentek szerint ellensége az ördögnek, és megfutamítja; kalapács, mely őt szétzúzza; a lélek megszentelődése, az angyalok öröme, a választottak dala, az újszövetség éneke, Szűz Mária boldogsága és a Legfelségesebb Szentháromság dícsőítése

Kérve kérlek azért benneteket azzal a szeretettel, melyet Jézusban és Szűz Máriában irántatok érzek, ne elégedjetek meg azzal, hogy a Boldogságos Szűz kis fűzérét elmondjátok, hanem imádkozzátok el naponta az olvasót, sőt az egész 15 tizedes rózsafűzért, ha időtök van rá. Halálotok óráján áldani fogjátok a napot és az órát, amikor nekem hittetek, és mivel Jézus és Szűz Mária dícséretét vetettétek, a Mennyországban örökkétartó áldást fogtok aratni.

Szűz Mária Istennek egyetlen formája, melyben kevés fáradsággal és rövid időn belül kialakulnak Isten képmásai. A lélek, mely ezt a Formát megtalálta és abban elmerült, hamarosan átalakul Jézus Krisztusba, Akinek ez a Forma hű képmása.

Maga Szűz Mária mondja, hogy akik benne végzik cselekedeteiket, nem fognak vétkezni.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?