A Szűzanya a legbiztosabb út Jézushoz


"Ha a Miasszonyunk szemei rajtad vannak, a Te üdvösséged abszolút biztosított, amíg a megszentelő kegyelem állapotában maradsz."
(Chad Ripperger atya)


A Szűz Mária minden ember közbenjárója
Az, hogy Szűz Mária mindenkiért közbenjár az azt jelenti, hogy a Szent Szűz Isten és az emberek között áll és közbenjáró küldetését végrehajtja. Közvetít köztünk és Jézus között, a lelkek és a kegyelem között. Lelki anyasága révén Szűz Mária Jézust adja nekünk és vele együtt lelkünkben a kegyelem természetfölötti létét hozza létre. Az isteni terv szerint Szűz Mária Jézus hozzánk vezető útja lett, és minden ember számára a Jézushoz vezető legbiztosabb és legegyszerűbb út. 

Szent Bonaventúra tanítja: 
"Ahogyan Márián keresztül Isten hozzánk ereszkedett, úgy kell Rajta keresztül Istenhez felemelkednünk."

Szűz Anya igazi közvetítő?
Még ha a Szűz Anya közvetítése alárendelt is Jézuséhoz képest, Isten akaratából mégis Szűz Mária a közvetítő. Minden teremtmény fölött Ő működött közre kibékíteni az embert Istennel. Mint igazi Istenanya a boldogságos Szűz az isteni Igének ajándékozta az emberi természetet és Jézus által az embernek az istenséget. Ráadásul azzal, hogy szabad akaratából elfogadta az angyali üzenetet, legetővé tette az Isten és az ember közötti kibékítést, amit Jézus a megváltásban végbevitt.

Hogyan lett a Szűz Anya Isten és az emberek közötti közvetítő?
A szent Szűz úgy vált az Isten és az emberek közötti közvetítővé, hogy az Istentől kiérdemelt kegyelmeket az emberekkel megosztotta. A szent Szűz azzal érdemelte ki a kegyelmeket Istentől, hogy Társmegváltóként Jézussal közreműködött az emberi nem üdvözülésében, majd Isten akarata szerint Megosztóként az emberekkel a kegyelmeket megosztotta. Ráadásul a boldogságos Szűz megosztása egyetemes, mivel átöleli minden kor emberét, és az égről a földre leereszkedő, minden kegyelmet szétosztja. Isten mindenhatósága az irgalmasság minden kincsét Szűz Mária kezébe tette. Szent Bernát ezekkel a szavakkal foglalja össze Szűz Mária küldetését: "Isten azt akarta, hogy minden kegyelem csak Márián keresztül jöjjön hozzánk."

Szűz Mária egyetemes közvetítésének a tana az Anyaszentegyház által tanított igazság?
Az Anyaszentegyház tanítóhivatala a századok során állhatatosan és célzatosan hívja fel a hívek figyelmét Szűz Mária egyetemes közvetítésének tanára. IX. Piusz tanítja, hogy "Isten rábízta Szűz Máriára minden jó kincsét azért, hogy mindenki tudja, hogy Rajta keresztül minden reményt és kegyelmet megszerezhetünk , mert az az Ő akarata, hogy mindent Márián keresztül szerezzünk meg."
(Ubi primum kezdetű körlevél) Ahogy azért a magasságos Atyához senki sem járulhat, csakis a Fiú által, úgy bizonyos mértékben Krisztushoz sem járulhat senki, csakis édesanyja által." (Octobri mense kezdetű enciklika)
XV. Benedek pápa 1921- ben minden kegyelem közvetítőjének liturgikus ünnepét létesítette. 

Milyen tisztséget foglal el a Szűz Aya az Anyaszentegyházban? 
Világos, hogy a szent Szűz minden kegyelem közvetítőjének a feladata révén egy nagyon fontos tisztséget foglal el az Anyaszentegyházban, Krisztus titokzatos testében. Egy szép szimbólummal kifejezve: Szűz Mária titokzatos testének az a feladata, ami az emberi testben a szívnek van. Ahogy a véren keresztül a szív minden testrésznek átadja az életet, úgy Mária is isteni kegyelmet, természetfölötti életet ad át a titokzatos Test minden tagjának, azaz minden kereszténynek. X. szent Piusz a szent Szűz egy másik képét mutatta meg. Azt tanítja, hogy Szűz Mária küldetése ahhoz hasonlít, amilyen feladata az emberi testben a nyaknak van. Jézus a fej, Mária a nyak. A fej és a tagok között Mária az összekötő kapocs, a közvetítő. Rajta keresztül folyik minden kegyelem az emberhez.

Milyen feladatot végez értünk a Szűz Anya a mennyből?
Szűz Mária anyai feladata a kereszt lábánál nem fejeződött be, a Mennyországban folytatódik. Így fejezi ki ezt a II. Vatikáni Zsinat: "Ezt az üdvösséges feladatot a mennybevételekor sem tette le, hanem szüntelen közbenjárásával kieszközli nekünk az üdvösség ajándékait. Anyai szeretettel gondoskodik Fia testvéreiről, akik még zarándokok és veszedelmek között forognak és szorongatások érik őket, míg el nem érkeznek a boldog hazába. Ezért nevezik a Boldogságos Szüzet az Egyházban Szószólónak, Segítőnek, Oltalmazónak, Közvetítőnek. (Lumen Gentium, VIII., 62)
(Forrás: Szűz Mária lovagja c. folyóirat cikke -online igényelhető-)


"Carthagenánál olvassuk, hogy az édes Szűzanya kinyilatkoztatta Boldog Alanusnak:
"Tudd meg Fiam, és mondd meg mindenkinek, hogy nagyon valószínű jele az elvetettségnek, ha valaki az Angyali Üdvözletet, mely az egész világot helyreállította, megveti, unja és elhanyagolja."Nagyon vigasztaló, de egyszersmind félelmetes szavak ezek, és alig lennének elhihetők, ha nem kezeskednék mellettük az a szent férfiú, előtte pedig Szent Domonkos és utána sok nagy egyéniség és több század tapasztalata. Mert mindig megfigyelhető volt, hogy mindazok akik az elvetettség bélyegét magukon viselik, mint pl. az eretnekek, istentelenek, kevélyek és világias érzésű emberek gyűlölik vagy lebecsülik az Üdvözlégy Máriát. Az eretnekek tanulják és imádkozzák ugyan a Miatyánkot, de az Üdvözlégy Máriát és a Rózsafüzért nem, ezek az ő rémeik. Inkább kígyót hordanak maguknál, mint rózsafüzért. A büszkék és kevélyek is, jóllehet katolikusok - mivel Atyjukhoz, Luciferhez hasonló hajlamúak- megvetik az Üdvözlégyet vagy legalábbis KÖZÖMBÖSEK iránta, és a rózsafüzért asszonyos áhitatnak tartják, mely csak a műveletleneknek való és azoknak, akik nem tudnak olvasni. Ezzel szemben a tapasztalat azt mutatja, hogy azok akik egyébként a kiválasztottságnak jeleit viselik lelkükön, szeretik, ízlelik és szívesen imádkozzák az Üdvözlégy Máriát, és annál jobban szeretik ezt az imát, minél inkább egyesülve vannak Istennel

Ezt is az édes Szűzanya mondotta Boldog Alanusnak a fent idézett szavakkal kapcsolatban.:
"Nincs is jobb titkom annak megismerésére, hogy valaki Istentől való- e, minthogy megvizsgálom, szívesen imádkozza- e az Üdvözlégy Máriát és a rózsafűzért.
...akinek Szűz Mária nem édesanyja, annak Isten nem atyja. Ezért a TÉVTANÍTÓKNAK, az Egyháztól elszakadtaknak stb. akik a legszentebb Szűz iránt gyűlöletet, megvetést és közönyösséget táplálnak magukban, Isten nem atyjuk, ha dicsekszenek is ezzel, mert Szűz Mária nem anyjuk. A legcsalhatatlanabb és legkétségtelenebb  ismertetőjele, amely az ERETNEKEKET, a tévtanítót az igazi katolikustól megkülönbözteti az, hogy előbbi a Bold. Szűz iránt csak kicsinylést vagy közönyösséget tanusít, amennyiben szóval és példával nyíltan és titokban, sokszor szép ürügyek alatt igyekszik az Ő szeretetét és tiszteletét kisebbíteni. Ő, az Atyaisten nem mondta Szűz Máriának, hogy ezekben lakozzék, ezek nem Jákob gyermekei!"
(Szent Grignon Lajos: A tökéletes Mária- tisztelet)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

A szentek közbenjárása vagy a "Lábunk együtt járjon"...