Péter és János szókimondása

Az Apostolok cselekedeteiben (4, 1- 22) olvashatjuk, hogy Péter és János apostol milyen hősiesen kiáll a keresztrefeszített és feltámadt Jézus Krisztus mellett. Egy nyomorék meggyógyításának a csodája folytán kihallgatja a főtanács őket, majd megfenyegeti és azt parancsolja, hogy ne hireszteljék Krisztus tanítását. Isten dicsőségére történt a csoda. A főtanács tagjai még a csoda láttán sem buzdultak fel, nem éreztek bűntudatot, amiatt hogy keresztre feszítették Jézust, még az írmagját is el akarják távolítani az evangéliumnak és annak, hogy kiderüljön van valaki fölöttük, aki mindenható.

A hatalomra, népszerűsegre éhes ember mindent feláldoz ezen az oltáron, csak a hatalma megmaradhasson. Lehet voltak olyan (főleg külső) cselekedetei, erénygyakorlatai, életviteli cselekedeteik a főtanács tagjainak, amik példásak, de az igazi krisztusi tanítás terjedését igyekeztek gátolni. Ha már az apostolokat nem lehetett elpusztítaniuk (egyelőre), akkor megpróbálták semmissé tenni azoknak a csodás gyógyulásoknak a terjesztését, amik Jézus Krisztus által, rajtuk keresztül történtek.

Ma is ez történik.
Vannak - példásnak mondott- keresztények, akik külső szemlélő által, szép életet élnek, családjuk van, hivatásuk, áldozatokat hoznak, gyakorolják a hitüket, de mégis, mint a farizeusok nem tartanak meg minden parancsot és bírálják azokat, akik teljes szívvel- lélekkel követik vagy legalábbis gyarló természetükkel és a világ szembefordulásával dacolva igyekszenek követni Jézust.

Miről ismerjük fel őket?
1. Ítélkeznek mások fölött (önmagukat felmagasztalják, másokat lenéznek, ebből szereznek önbizalmat, mások elismerését hajszolják, emberekét, nem Istenét): 
Az hagyján, hogy keresztény testvéreiket szapulják, csak azért, mert mondjuk több kegyelmet kaptak, mint ők (ez az egyik fajta Szentlélek ellen elkövetett bűn) vagy csak azért, mert kitartóbbak, pl a napi Rózsafűzér és más kötött imák elmondásában és az elmélkedésben, de odáig sülyedtek, hogy a Katolikus Egyház által szentté avatottak cselekedetei is szerintük kivánnivalót hagy maga után...
Annyira intellektuálisak, hogy ők maguk felülírják az egyház döntéseit. Ez gőg és elég sátáni. A farizeusok bűne is ez volt.
Tulajdonképpen mindenféle embert képesek kritizálni, miközben ezt az időt a hivatásbeli kötelezettségeiknek is szentelhetnék vagy az imádságnak vagy tanulhatnának valami  újat, mint más normális felnőtt emberek.
Maguk döntenek mondjuk a természetes családtervezés tekintetében is (lelki vezető vagy/ és más egyházi személy tanacsa nélkül), önzés és kényelmi okokból elsősorban. Súlyos elszegényedés, mentális problémák, egészségügyi okok, stb. miatt megengedett a természetes családtervezés.

A baj az, hogy nagyon sok az "okos", folyton zizegő, izgő- mozgó, beszólogató, aktívkodó ember ma az egyházban, aki folyton kéretlenül (mértékletesség hiánya, szellemi falánkság, túlzott kíváncsiság, óvatosság erényének hiánya miatt) osztja a véleményét, és alig van olyan, aki valóban figyel az Úrra és IMÁDkozik. Aki lélekben imádja Istent, úgy értem. Aki szemléli  Őt, ezáltal is közeledve felé, hozzá hasonlóvá válva.
Alig van olyan, aki engesztel a bűnökért.
Ha folyton a másik ember hibáit lessük, mikor van időnk önvizsgálatra? 
Nem tudom ezek az emberek hogyan működnek.

 Reggel felkelnek és kiszúrnak egy társadalmi réteget és akkor aznapra megvan a napi betevő kifelémutogatás, ami elfeledteti velük, hogy komoly önvizsgálatot kellene tartsanak? 

Utána hátradőlnek a fotelbe, mint aki ma is evangelizált, jól végezte dolgát, vagy hogy?
Mindig gyanús, ha valakinek sok ideje van más háza táján kapirgálni, keresgélni a hibát.
Én nem tudom elképzelni, hogy a szentek így éltek! Nem másra, mint szentségre vagyunk hivatva, így a szentjeink a példák, nem magunkhoz hasonló, botorkáló lelkek!

A szentek elég erősen ostorozták magukat a bűneik miatt, míg mások felé irgalmat mutattak. Egyszer egy paptól is hallottam, hogy önmagunk felé inkább igazságosak legyünk, mások felé pedig inkább irgalmasak. 

2. A főtanács, a vének tagjai igyekeztek úgy manipulálni a dolgokat, hogy az apostolok ne terjesszék az evangéliumot. Nem ez történik ma is? Ha már valaki kicsit máshogy (mondjuk úgy, ahogy azt a hagyományos katolikus tanítás megkívánja) értelmezi a hitet, azt el kell hallgattatni, folyamatosan kritizálni kell, így a végén a sok ostoba beszél és a bölcsek hallgatnak.

3. Vannak olyanok, akiknek a hit csak tudás, nem kapcsolat. Istenből csak a tudás érdekli őket. Csak intellektuális úton "közelítenek felé", csak kihasználják, hogy valami plusszt adjon nekik, amivel az emberek előtt népszerűbbek, elfogadottabbak lehetnek. Ők ki merem állítani, hogy nincsennek megtérve, nincs valóságos kapcsolatuk Istennel, nem alázatosak, nem tartják az Atyát atyjuknak. Istent egy tudás automatának fogják fel. Az Úr, mint észosztó. 
Plussz társadalmilag is elismerés jár, ha nagycsaládos vagy. Ez is lehet egy buktató. Protestánsok a hősies, természetfeletti erőt igénylő gyermekvállalás mellett is csak eretnekek. Ez nem ítélet, így hívják azokat, akik nem fogadják el a katolikus hitigazságokat.

4. Ez a mentalitás, amit egyesek követnek: ha sapka van a gyereken az a baj, ha nincs rajta, az a baj. Minden lehet baj. Ezek az emberek a keserűség, a békétlenség, a széthúzás, lenézés, a harag, az indulatosság terjesztői és erős birtokosai. Nem lehet valaki Jézussal közösségben, aki ilyen! Nincs is a megszentelő kegyelem állapotában valószínűleg az, aki békétlen és haragos! Az alázatos lelket nem zaklatja fel semmi külső dolog.
Ez a cél!
Részvétet érzek az ilyen emberek iránt. Olyan, mintha folyton a vihart figyelnék, miközben ott van a csónakban Jézus, akivel lehet kapcsolatot építeni, megtalálni önmagunkat, a békét.

Egyébkent a bántalmazók jellemzői ezek a negatív jellemzők. Ők ilyenek. Egyszerűen képtelenek arra, hogy pozitív gondolataik, érzéseik legyenek. Képtelenek arra, hogy mások erényeinek örüljenek vagy hogy bizakodóak legyenek. Pedig a mennyben örülnek egymás erényeinek a lelkek és inkább a pokol jellemző hangulata az a sok negativitás. 

5. Rögeszmések: nekik ez a vallás. Kitalálják, hogy mi az, amit megenged a hitünk és mi az, amit nem. Például, hogy egy nő ne járjon egyetemre vagy, hogy a Szentlélek sugallta Szentírás helyett vagy mellett démoni sugallatra (automatikus írással írta a szerzőnő a Harry Pottert -bővebben: https://katolikushazassag.blogspot.com/2022/12/harry-potter-hinduizmus-joga.html - önmaga bevallása szerint úgy írta, mintha valaki vezette volna a kezét írás közben, későbbiekben kiderült, hogy démonok is bevallották, hogy ők ihlették a könyvet) írott könyveket olvasnak. Ripperger atya beszámolt arról, hogy exorcista kollegái találkoztak megszállott gyerekekkel, akik a Harry Potter olvasását követve váltak azzá. Igazából nem tudjuk, ki válhat megszállottá, nyílván mindenki nem lesz az tőle, és ez Isten irgalma miatt történik. Már egyetlen egy halálos bűn miatt is megszállott lehetne valaki, ha irgalom nem létezne.

"Az atya beszámolt egy megszállottal való esetéről, amely öt démonnal volt kapcsolatos, akik azt állították, hogy (a könyv szerzője) J.K. Rowling tőlük kapott ihletet a könyv megírására." - egy ördögűző vallomása.

Az a gond a Harry Potter- rel és más kuruzslást-, boszorkányságot terjesztő könyvekkel, hogy kíváncsivá teszi a gyermekeket (felnőtteknek gondolom van annyi sütnivalója, hogy nem is érdekli) a mágia iránt. Nekik még képlékeny a hitük, nem óvatosak, sokkal valószínűbb, hogy egy ilyen könyv elolvasása után még mélyebbre szeretnének evezni a témában. 
Más fantasy könyvek egészen mások, mint például a Narnia krónikái (keresztény írta), mert ott csak a jó és rossz harca folyik, nincsenek létező demon nevek bennük és valid mágikus praktikák. 

Akinek jó a hitérzéke, különleges kegyelmeket kapott (nem lehet kiérdemelni, az Atya vonzásában élnek) az nem is vonzódik például sátánista rock zene hallgatására. Persze nem mindegyik rock zene sátánista, de azért az óvatosság egy kardinális erény, éljünk vele, kérjük!

Kialakul valamiféle szenzor, a Szentlélek vezetése és az ember megérzi, hogy mi visz Isten felé és mi távolít el tőle. Ha az ember megtapasztalta Isten mindent elsöprő szeretetét, békéjét, már nem akarja elveszíteni azt, holmi felzaklató zenével. Nem félelemből követi a parancsokat, hanem szeretetből, nem akarja megbántani azt, akinek a legtöbbet köszönhet.
Azért is követi a békét, mert ez jó neki. Automatikusan azok a dolgok vonzzák, amik az Atyához emelik.

7. Nagyon sok tévtanitó és eretnek van ma az egyházban. Vagy tudatosan cselekszenek és vélekednek hitellenesen, vagy azért, mert nem látnak tisztán (az Atya a maguk ostoba teóriáikban, lelki vakságukban tartja őket, mint büntetés). Nem fogadják el az igaz tanítást vagy/ és a saját ízlésük szerint válogatnak a parancsok közül.
Legyünk óvatosak, mert hazugságokat terjesztennek! Az Atya mindenható, minden az Ő kontrollja, felügyelete alatt történik.

 Még a démonok is csak addig kísérthetnek minket, amíg Ő azt engedi! Ez egy alapismeret ördögűző körökben. Attól még, hogy valaki teológus, fogalma sincs, hogy pontosan hogyan történik egy ördögűzés. Az ördögűző pap tudja. Laikusok ezekhez az imákhoz egyszerűen nem férhetnek hozzá, valamint hosszú évek tanulmánya szükséges+ gyakorlat, ahhoz hogy valaki exorcista legyen. Nem utolsó sorban komoly, napi több órás, állhatatos imaélet, böjtök.

Nagyon sok konferencia beszédét meghallgattám már Chad Ripperger atyának, több ördögűzővel is kapcsolatban van világszerte. Amikor magáról az ördögűzésről beszél, nem csupán a saját tapasztalatait mondja el. A Harry Potter démoni sugallatra írodott, automatikus írással. Ezt is egy ördögűzés során árulta el a démon. Van ima, sőt inkább személyek, akik nevére mondott imára engedelmeskednek a démonok! Ezek pedig Jézus és a Szűzanya, de a szentek is.
 Isten az ura mindennek!
Annak is, hogy igazat mondjanak a démonok. Ripperger atya sokszor említette a videóban, hogy például a Szűzanya neve hallatán engedelmesek és az igazat mondják. Különben nem Isten, hanem ők lennének a Föld urai, ami képtelenseg, a hitünk nem így tanítja! Úgyhogy ne higgyetek a tévtanítóknak! Jó lenne, ha mindenki maradna a kaptafánál és nem képezné magát önjelölt evangelizátorrá, főleg úgy nem, hogy félrevezet jóhiszemű híveket.
Én sem a magam teóriáit írom le, hanem olyan egyházi személyekét, akik az igazságot -az Egyház tanításával megegyezőt- tanítják és több évtizede sikeresen folytatnak lelki harcokat.

Az Atya ura minden helyzetnek a Földön. Pont arról is szól az ördögűzés és ez mindig benne foglaltatik, hogy kiderüljön, minek a hatására (saját bűn, megátkozás, szexualis abúzus, stb.) lett valaki megszállott, mikor, melyik testrészét érinti a megszállottnak.

 Ripperger atya beszélt arról is egyszer, hogy a démonoknak annyi ráhatásuk sincs a megszállás során, hogy eldöntség melyik testrészt szállhatják meg, mennyi időre, stb. 
Isten kezében van a kontroll!
Ő a mindenható!
A démonok csak addig kapnak szerepet egy ember életében, amíg akarják, illetve amíg azt Isten megengedi, hogy a megszállottság ellen küzdve megszentelődjenek.
Nincs kontrolljuk afelett sem, hogy mit árulnak el és mit nem. Ők a hierarchia alsó régiójában vannak és mint minden teremtmény az Atyának kizárólagos engedelmességgel tartoznak.

Mindent vizsgáljunk felül, ne úgy mint a balgák! Éljünk a szentségekkel! Isten és a hivatásunk legyen az első! Állhatatos legyen az imaéletünk, hozzunk áldozatokat és akkor nem hat majd ránk az eltévelyedés, elpártolás szelleme, valamint az egyház tanításához hűen tudunk élni, kegyelmekben és az Úr áldásában gazdagodva, mint magunk mint a családunkat tekintve, a nehézségeket könnyedén átvészelve! 
Bármit elvesznek is tőlünk, a hitünket nem tudják! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

A szentek közbenjárása vagy a "Lábunk együtt járjon"...