Elhatárolódás és bántalmazás

A következő videóját Ripperger atyának azért tartom fontosnak ajánlani, hiszen a benne foglaltak azt segítik elő, hogy a lelki életünk tisztuljon és erényekben tudjunk növekedni.

Korunk népbetegsége, hogy emberek attól érzik jól- vagy valakinek magukat, ha másokat bánthatnak, kritizálhatnak, sértegethetnek. Biztos vagyok benne, hogy ezek a házasságon belül is előfordulnak sajnos.  Van olyan, aki ebből él, mint a parazita, ahelyett, hogy belekezdene valamibe, ami kihívást jelent és így szerezne önbecsülést, önbizalmat magának.

A bántalmazó kapcsolatok mögött démonok állnak, ők be tudnak avatkozni az életünkbe kísértéseken keresztül. Ripperger atya, mint exorcista járatos a témában és olyan praktikus tanácsokat ad, amikkel véget vethetünk a támadásaiknak. Először is azt kell kipróbáljuk, hogy nem gondolunk magunkról rosszat. Mindenkinek van ilyen. A nagyon gőgős embernek talán nincs, de rajta akkor most nem is tudunk segíteni, mert pont a gőg az, ami megakadályozza a lelki fejlődést, mivel ők úgy gondolják, hogy már tökéletesek, nincs hova fejlődniük. 

Ez nem egy mindfulness hókuszpókusz, amikor minden rosszat kitakarítunk magunkból és lebegünk a semmiben, csak a pozitív dolgokra koncentrálva. Nem! Vannak negatív gondolataink önmagunkkal kapcsolatban, amik lehet, hogy nem is bűnök, jellemhibák, csak a gonosz célja az, hogy sajátunknak tulajdonítsuk őket, folyamatos kísértéseken keresztül.  


A bántalmazó kapcsolat a következő: a bántalmazó tesz vagy mond dolgokat, amitől a bántalmazott rosszul érzi magát. Ez még nem a végcél. A bántalmazó személy célja, hogy sajátunknak véljük magát a bántalmazás tárgyát, amit állít rólunk a bántalmazó. A probléma akkor kezdődik, amikor szóba elegyedünk a bántalmazóval és elkezdjük tagadni azokat a dolgokat, amiket felhozott ellenünk. Ezt nem szabad, mert ilyenkor léptetjük magunkat az áldozat szerepkörébe!

"Soha ne nevezd meg a bántalmazónak az ellened felhozott, bántó dolgokat! Amit viszont tegyél meg az az, hogy nevezd meg a bántalmazó személyt magát a válaszadásod során!"- Ripperger atya

A bántamazót megsemmisítő helyes válasz a következő. Egyszerűnek hangzik, de hatásos.:
"Ha te úgy gondolod, hogy ... (ide mondja a bántó, kritizáló megjegyzéseit)... vagyok, akkor ez a Te problémád, nem az enyém!"
A helyzet az ilyenkor, hogy te megnevezed, hogy bántott téged.
Teljesen mindegy, hogy a bántalmazás tárgya valós, jogos-e vagy valótlan, a démonok célja, hogy állandósuljanak a bántalmazó kapcsolataink, mivel gyűlölnek minket, ahogy Istent is. Az embereket Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtett, ezért ugyanúgy gyűlölnek minket, mint a Teremtőjüket.
Az a céljuk, hogy fogást találjanak rajtunk és lenyomjanak pszichésen, érzelmileg és spirituálisan is.
Rossz érzéseken keresztül támadnak minket, el akarják érni, hogy önmagunk körül forogjanak a gondolataink. Ha valaki gyűlöli magát, arra könnyen tudnak hatni ezek után.
"Fejezd be, hogy az áldozat szerepét játszod ebben a kapcsolatban ezzel a krapekkal!"- ezt ajánlja az exorcista.

Hogyan küzdhetünk meg a bántalmazó személyekkel? Szóval a helyzet az, hogy ő próbál téged az áldozat  szerepébe taszítani és ezek után bántalmazni. Ebben a szituációban bármit hoz fel ellenünk, azzal tudunk visszavágni, hogy elmondjuk neki, ezek az ő problémái, nem a mieink. Ezzel rövidre zárjuk az egészet és nem kerülünk az áldozat szerepébe.

Az atyának volt egy páciense aki megszállott volt, 7 hónapon keresztül se éjjele, se nappala nem volt a démonoktól. Megállás nélkül zúdították rá a negatív, romboló, kritikus megjegyzéseiket. Teljesen eluralták az életét, képzeljétek el úgy, mint egy horror sztorit, folyamatosan  támadták őt. Majd elkerült Ripperger atyához, aki dolgozott a szabadításán. Ezt a dolgot vetették be (persze a szokásos, exorcisták által alkalmazott imádságokkal együtt...), amint feljebb említettem, hogy nem engedték (a pap és a csoport, aki ilyenkor az exorcistát imával támogatja), hogy az áldozat szerepébe kerüljön a megszállott páciens a továbbiakban és az atya kimondta azt a bizonyos mondatot a bántalmazó démonoknak:
"Ez a te problémád, nem az enyém!" Erre ők békén hagyták 1,5 napra, ami sosem történt előtte 7 hónapig. El tudjuk ezt képzelni, hogy valakit hónapokig gyötörnek, lehúznak lelkileg, pszichésen, spirituálisan, fizikailag, majd erre az egy mondatra megszabadul? Nehéz elhinni, de ez így van. 

(Nekünk nem szabad a démonnal társalogjunk és erre nem is szokott sor kerülni!)
Miért hallgattak el erre az egyszerű mondatra? Mi történik ilyenkor? Az exorcista sokat imádkozott azért, hogy megértse, hogyan működnek pszichológiailag a démonok. Nem csak a Szentírást szerette volna alapul venni, amik róluk szólnak, hanem saját, személyes kapcsolatot szeretett volna róluk megtapasztalni, hogy így megismerve őket tüzetesebben, hatékonyabban tudjon küzdeni ellenük. Korábbi videóiban rengetegszer említi, hogy ő nem egy csodadoktor, Jézus az, aki cselekszik, gyógyít, szabadulást hoz az embereknek, a papok csak eszközök erre. 
Az történik akkor, ha az exorcista pap közvetíti a démonoknak, hogy 'ez az ő problémájuk, nem a mienk', hogy szétesnek, elveszítik romboló hatásukat, béken hagynak minket, hiszen igazságot mondtunk nekik. 

Isten színe előtt mindannyian a valós énünket fogjuk megtapasztalni az ítéletkor. Mindenféle sallang nélkül -amit mások gondoltak és mondtak rólunk például-, a színtiszta igazságot, a valóságot. Ez az a pillanat tehát, amikor a démon tulajdonképpen lelepleződik, kiderül a hazugsága, hogy csak sértegetni, gyötörni akar minket egy bántalmazó személy által, mindenféle alap nélkül. Nem szolgáltunk rá erre, a valóság az, hogy amilyen szidalmakat mond ránk, nem is igazak vagy csak részben azok. Csak tudják a démonok a gyenge pontjainkat, mivel az elménk egyes részeihez (= régi bűneinkről tudnak, az emlékeink bizonyos részeit elő tudják hívni nekünk, újra és újra...főleg, ha nem bocsájtottunk meg magunknak, miután elvégeztük a Szentgyónást)  hozzáférési lehetőségük van illetve fürkészik az áldozataikat, a testbeszédük, mimikájuk alapján. Ijesztően hangzik? Nem célom az ijesztgetés, egyáltalán nem, annál inkább a tájékoztatás, közvetítés egy exorcista tapasztalataiból, hogy megküzdési stratégiánk legyen ellenük. Ripperger atya mindig elmondja, hogy a démonok is csak teremtmények és így Istennek kell engedelmeskedniük, hiszen ez a hierarchia minden látható és láthatatlan teremtményt tekintve. Ők nem tudnak különösebben hatni azokra, akik kegyelmi állapotban vannak, csak kísértésekkel. Nem is olyan hatalmasok, mint amilyennek próbálják magukat elhitetni. Jézus nélkül viszont nagy bajban van az, aki ilyen veszélynek teszi ki magát, hogy figyel rájuk és hisz nekik. 

Hatalmas gőgöt is tudnak okozni valakinél, ami szintén nem az igazság, ez a másik véglet, az önteltség.
Tehát, ha elmondjuk ezt a mondatot a bántalmazó személynek, hogy 'ez a te problémád, nem az enyém', ezt nem tudják megtámadni, nem tudnak ellene védekezni, mert tudják, hogy ez az igazság és alaptalanul vádaskodtnak. Ha még van is alapja, céljuk az, hogy mi rosszul érezzük magunkat, így manipulálnak minket. Történhet ez egy kéretlen tanácsadó részéről is...

Meg kell tenned, hogy nem gondolsz többé -mind erkölcsileg, mind pszichológiailag- a negatív dolgokra önmagaddal kapcsolatban,ez az elhatárolódás pontja. 


Volt páciense az atyának, akinek gondjai voltak bizonyos bántalmazó személyekkel, megtette amit az atya tanácsolt neki (a bántalmazó személynek szegezte az említett választ), ezek után fele annyi problémája sem volt, ami a lelki életét illeti. Teljesen megújult az élete. Amiről azt gondolta, hogy probléma önmagával szemben, az nem is volt az igazából. Nem volt reális képe önmagáról. Viszont voltak dolgok, amikkel voltak problémái továbbra is, de sokkal kevesebb, mint azelőtt. A belső, lelki élete egyre inkább békésebb lett.


A démonok különféle dicsőségekben részesülnek, minél inkább át tudják formálni a személyiségünket az övékével megegyezővé vagy hasonlóvá. Ezért próbálják folyamatosan elérni nálunk ezeket. Az igazság az, hogy a jellemhibáink nem biztos, hogy minden esetben a mi valós jellemhibáink. Vannak esetek, amikor a démonok hitetik el velünk ezeket, bántalmazó kapcsolatokon keresztül, holott valójában nem is jellemzőek ránk.
Olyan támadásokat kapunk, olyan bántalmazásokat, amikkel magunknak is problémáink vannak. A démonok soha nem kritizálnak, bántalmaznak minket olyan területeken, amelyekkel ki vagyunk békülve önmagunkat illetően!

Egyik alkalommal az exorcistának volt egy "beszélgetése" egy démonnal.:
- Te a teremtmények hierarchiájának az egyik legmagasabb rangú teremtménye vagy?- kérdezte Ripperger.
-Igen.- felelte a démon.
-...és egy nőt kísértesz, hogy kövessen el bűnt a tisztaság ellen? Ez meglehetősen alacsony mérce, nem? -faggatta Ripperger.
- Igen, ez meglehetősen megalázó, igaz? De nem tudok mit csinálni. - szögezte le a démon.



Ha el akarsz határolódni a bántalmazótól három dolgot kell megtegyél.
1. Azonosítanod kell, hogy mivel van problémád, mivel támadnak a leginkább. 

2. El kell határolódj a problémától. Ezt úgy tudod elérni, hogy úgy gondolsz a problémára, ami nem a sajátod és áthelyezed (vissza) a bántalmazódra.
"Ez a te problémád, nem az enyém!"

3. Ne hagyd, hogy a probléma uralkodjon rajtad. Ezt úgy lehet leellenőrizni, hogy sikerült-e ezt a lépést jól teljesítened, hogy az újabb ez irányú kísértések már nem hatnak rád, könnyen túl tudsz rajtuk lépni, nem blokkolnak le és nem keserítenek el.

Ha negatív dolgokra gondolunk, az agyunk olyan hormonokat termel, amitől jól érezzük magunkat, -kutatások kimutatták- így segítve minket megszabadulni a negatív hangulattól és visszarázódnunk a normális kerékvágásba. Ez függőséghez vezethet. El kell jutnunk odáig, hogy megszabadulunk ezektől teljesen. A démonok tudnak róla, ha nem szabadultunk meg tőlük 100 %- osan.
Bármilyen problémád van magaddal kapcsolatban, legyen az pszichés, erkölcsi vagy spirituális, egyszerűen ruházd át a bántalmazódra és ami marad, az a Te valódi, reális jellemhibád, bűnöd. Le van blokkolva a lelki életed tőlük. Lehúznak, negatívvá tesznek és arra ösztönöznek, hogy ne Isten körül forogjanak a gondolataid, hanem a saját gyengeségeid, hibáid (vélt vagy valós vagy a démonok által előidézett) körül. 

Ez egy ideig jó, amikor például a gőgünktől úgy szabadít meg Isten, hogy egy olyan helyzetet enged meg, ahol egyértelművé válik számunkra, hogy nélküle semmit sem tehetünk. Így leszünk egyre alázatosabbak. Akik Istent szeretik azoknak minden a javukra válik.

Sokkal könnyebb erényekben gazdagodni, amikor kisöpörtük az életünkből a démon által előidézett hamis képet önmagunkról. Az atya elvégezte ezt többeken is és drasztikus javulást tapasztalt (megtisztulást) a lelki életükben. Azt gondolták, hogy problémájuk van egy bűnnel kapcsolatban, de nem volt, kész, elillant, megszüntek a kísértések és a bántalmazások.

Onnan tudják a démonok, hogy még nem szabadultunk meg egy problémától, hogy ők látják -kísértésekkor- , hogy leblokkolnak minket vagy sem, látják, ha nő a testhőmérsékletünk, ha elkezd izzadni a tenyerünk, ha stresszelünk bántalmazás hatására. Ilyenkor nem tudtunk még elhatárolódni. A testbeszédünkből is olvasnak.

Isten engedi, hogy bizonyos kísértéseink legyenek, mert azokat leküzdve erősebbek, erényesebbek leszünk, de a folyamatos bántalmazás nem az Ő akarata! Ő felemel, nem lenyom!


Kérlek mondj egy tizedet a Rózsafüzérből Ripperger atya munkásságágáért!
(Szokta kérni a hívektől.)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?