Hat generáció, generációs spirit, démonok hatásai

Valaki kérdezhetné, hogy hogyan jutottunk el idáig, miért van ennyi rossz ma a világban?
Ripperger atya tudja a választ. Az ő gondolatait szeretném közzétenni. Itt, a videóban meg tudjátok tekinteni az eredeti anyagot, angol nyelven. Az anyag 120 éves időtartamot ölel fel, mindössze egy órás előadás során, így nem tér ki bővebb magyarázatra. Bárki számára közérthető nyelvezetű, nem szükséges teológiai előképzettség vagy doktorátus a megértéséhez, pont azért, mert mindenkihez,  laikusokhoz szól! Aki bővebb magyarázatot igényel, annak javaslom az atya könyveit áttanulmányozásra.
A legtöbb hívő nem is tud a generációs spirit létezéséről, így véleményem szerint mindenképpen figyelemfelkeltőek az exorcista pap gondolatai.


Minden generációnak voltak erényei es jellemhibái. A "legnagyobb"  generáció óta megindult a démoni hatások ugrásszerű növekedése, mivel a társadalom háttérbe szorította és nem élte meg az életállapotbeli feladatait és kötelességeit (pl: apaság-, anyaság vállalása, házasság szentsége, erkölcsös életvitel), így szembement a természet rendjével.

Előljáróban szeretnék néhány információt Ripperger atyáról megosztani, azok kedvéért, akik nem ismerik. Körülbelül nekem ő az amerikai Barsi Balázs atya. :-) De sokkal egyszerűbben fogalmaz, közérthetőbben, ez abból is fakad, hogy az amerikaiak törekednek az egyszerű beszédre.

Tehát Chad Ripperger atya (53 éves) egy amerikai, exorcista pap, teológus, filozófus. Pszichológiát is végzett. A weboldalat itt talaljatok.


Számos könyvet publikált, mai napig is aktiv. A Truly Lus- ignace nevű youtube- csatornán itt, rengeteg beszédét megtalálhatjátok. Lehet érteni, amit mond, szépen-, kifejezően beszél. Senkihez sem hasonlitható szerénységgel és alázattal beszél a természet rendjéről, a nők szerepéről a családban arról, hogy hogyan kell férfivé felnőni, hogyan küzdhetünk eredményesen a szellemi harcban es még ezer más érdekfeszitő témáról. Mint exorcista pap rengeteg esetnek volt tanuja, ahol laikusok es papi szolgálatot végzők egyaránt küzdöttek a családjaik által megörökölt generációs lélekkel. Elmondása szerint ma -szinte kivétel nélkül- van minden családnak egy démona, amivel küzd, ezt örököltük az elődeinktől, az elkövetett bűneik miatt. Ha belegondolunk ez nem is tűnik őrültségnek, hiszen az eredendő bűn is ilyen, csak az az egész emberiségre terjed ki, nem egy- egy családra.
Az alábbiakban az utóbbi 6 generációt fejti ki, amit érdemesnek tartok megosztani, hiszen kevesen ismerik őt a magyarok közül, illetve gondoltam, hogy csinálnék egy sorozatot is, hiszen rengeteg pszichológiai, életvezetési témában is keresztény értékrendnek megfelelő, krisztusi tanitást ad. Szóval tényleg szívből ajánlom ot. Rengeteget tanultam tőle.


Ebben a videóban azzal kezdi, hogy ezek a démoni lelkek családról- családra öröklődnek. Előfordul, hogy kihagy egy generációt a démon, például a nagymama küzd a haragtartó viselkedéssel, de a lánya nem, majd az unoka ismét megkapja ezt a démoni befolyás, nagy meglepetésére a szülőknek. Szokták is mondani, hogy a nagyszülőre jobban hasonlít egy- egy gyerek. 

A metódus ahogyan "öröklödik" egy- egy démoni befolyás a következő. Ha a családból valaki elkövet mondjuk egy halálos bűnt (lásd: paráznaság), akkor ezzel a tettével úgymond behívta a démont a családjába, es így az hatást tud kifejteni azokra is, majd bűnre ösztönözni, akik amúgy nem tettek ilyen súlyos bűnt ezelőtt. Igy terjed generációról- generacióra, amíg mondjuk meg nem töri egy vallásos életet élő, kegyelmi állapotban lévő családtag ezt az átkot. Leggyakoribb, amikor a szülőről a gyermekek kapják meg. Ezért is gondoltam érdemesnek foglalkozni a témával, ha mar a házasság es a család a blogom témája.
Olyan is előfordul, hogy ha a családfő engedélyével valaki tartózkodhat a családnál, aki súlyos bűnben van, ez a démon hatni kezd a családtagokra, anélkül, hogy valaha is elkövettek volna hasonló bűnöket. Ha valakivel együtt dolgozunk például, aki démoni befolyás alatt áll, minket is megfertőzhet főleg, ha nem vagyunk spirituális védelem alatt.
Ha rendszeresen szentségekhez járulunk, hordjuk a barna skepulart, imádkozunk, gyónunk, böjtölünk, kevésbé vagyunk a démonok prédái.

Előfordul, ha az egyik- vagy mindkét szülő küzd a paráznaság démonával, akkor a gyermekük már egészen fiatalon (akar 9 évesen is!) ezirányú kisértések miatt fog szenvedni. A negyedik, ötödik generációig is terjedhet ilyen módon ez a bűn. A félelem démona es a gőg démona az egyik leggyakoribb. Képesek megfertőzni nem csak egy családot, de egy országot, város, plébániát, épületet is. Ha megfigyeljük az egyes plébániákat, mindegyik küzd valamilyen problémával, más es más problémákkal attól függően, hogy milyen negatív spirituális hatás éri. 

Egy generáció 20-30 évet ölel fel es mindegyikkel Istennek egy meghatározott terve van. Segitséget is küld, meghozzá angyalokat, mindegyik generációnak. Ez a tanulmány Amerikáról szól, de a vizsgálatok során kiderült, hogy mondjuk Anglia is nagyon hasonló problémákkal néz es nézett szembe.
Akkor nézzuk a hat generációt, a jelenlegivel együtt. Érdekes lesz. :-)



1. The "Lost generation"- Az "Elveszett generáció
(akik 1883 es 1900 kozott születtek)
Ebben az időben Amerikába költözni egy jó üzleti lehetőséget rejtett magában, aminek keretében a maguk urai lehettek az emberek. Ez a generáció úgy ismert, mint az I. világháború generációja. Ez a generáció nem tisztelte a szüleit, viszont a vallásosak követték a szüleik mintáit még ebben az időben. Minden szenvedést elfogadtak, ez nagyon jellemző volt rájuk. Ez az a generáció, amelyik tudott szenvedni, panaszkodás nélkül. Ők végigcsinálták az I. világháborút, keresztülmentek a nagy depresszión, ami ezek után következett, a II. világháborúban is éltek, de minden szenvedést elfogadtak, felajánlottak. Ez része volt az életüknek. Természetes velejárója. Ebben az időszakban beszélni arról, hogy mennyit szenvednek, olyan volt, mint arról folytatni diskurzust, hogy kinnt nő a fű. Teljesen normális dolog volt. Az élet maga volt a szenvedés. Egyszerűen csak nem beszéltek róla, hogy mik a problémák és a nehézségek.
 "Itt kezdődtek a problémák."- mondja Ripperger atya. Ez volt a "Spirit of incommunication" nevű démon műve...
Nem beszéltek arról a gyermekeiknek, hogy hogyan tudják elfogadni, felvenni a keresztjeiket, a nehézségeiket, hogy hogyan képesek elfogadni a szenvedést az erényekben való növekedés érdekében. Ez egy közös tapasztalata volt akkoriban a gyermekeknek.
Ennek a generációnak csak azok a dolgai voltak, amik valóban szükségesek voltak, kellettek az élethez.  Itt az atya beszélt kicsit a nagyszüleiről, hogy haláluk után egyetlen egy dolgot találtak a házukban, ami nem volt elengedhetetlen az élethez, ez pedig a televízió  volt. Minden használati eszközt, bútort, ruhát, mindent használtak, nem voltak felesleges dolgaik. Egyáltalan nem.
Ez a generáció szenvedett a depressziótól. Rendkivül egyszerűen éltek. Nem volt semmilyük sem. 
A férfi volt a családfő, ő dolgozott, a feleségek elfogadták ezt. A férfi volt a család vezetője, kontrollja. A férfiak férfiak voltak, a nők pedig nők voltak. ;-) Ha valaki kényes, kényelmes volt, igazából azt gondolták róla, hogy valami gond van vele.

2. Az ők gyermekeik voltak a "Greatest generation" tagjai. A "Legnagyobb generáció" tagjai (1900-1945 kozott szulettek)
Ez a generáció a "nagy depressziótól" szenvedett, a II. világháború szörnyűségei miatt. Ennek a generációnak a tagjai nyitottak voltak, kedvesek, befogadóak, de nem kaptak a szüleiktől semmiféle segitségek sem arra vonatkozóan, hogy hogyan tudják a keresztjeiket elfogadni, hordozni, erényekben gazdagodva szenvedni. Ők már gyakran panaszkodtak a problémáik miatt es amiatt, amin keresztül mentek. Kevés élelmiszerük volt. A II. világháború után ezt hangoztatták: "Ez soha többet nem fog előfordulni!"
Elmentek harcolni, mert ez volt a parancs, mert el kellett menniük. Ennek a generációnak a legfrappánsabb jelzője lehetne a követkexő:
"akik keptelenek szenvedni".
 Nem szerették a nehézségeket, nem tudtak belőlük erényeket kovácsolni, türelmet tanulni. A sanyargatást, lemondást, szenvedést, áldozatvállalást nem akartak, mint mondjuk a szentek. A generációs lelkület ebben az időben a ("Lack of mortification") "Szenvedes elfogadásának a hiánya" volt. A céljuk nem a spirituális tökéletesség volt. Ez a generáció már nem beszélt az erények megszerzésének fontosságáról, inkább próbálta előteremteni az anyagi, tárgyi dolgokat a gyermekeinek. Ez a generáció elkezdte hanyagolni a gyakorló vallásosságot. Önkontroll, önmegtagadás, önmaguk perifériára való helyezése nem ment nekik. Ez a II. Vatikáni Zsinat generációja. Itt kezdődtek a pedofiliával- és a homoszexualitással összefüggő problémák is. Ők már nem kaptak kellő figyelmet a szüleiktől. Őket már nem tanitották meg arra, hogy a fogamzás gátlás erkölcsileg nem helyén való és így súlyos bűn. Ők nem tudtak elszakadni a gyermekeiktől.
A nőknek ekkor el kellett menniük dolgozni, mert a férfiak a háborúban voltak. Megkedvelték a függetlenséget, ami együtt járt azzal, hogy eltartották magukat. Utálták a férjeiket és nem engedelmeskedtek nekik. Ők utálták a női mivoltukat es a helyüket a társadalomban. Elvesztették az egyszerű élethez fűződő pozitív viszonyulásukat, szerették költeni a pénzt. Elégedetlenekké váltak, folyamatosan valaminek a hiányát élték meg, bármennyit is vásároltak. Elkezdtek fogamzás gátló szereket használni. Nem akartak a férjeiknek engedelmeskedni, mérgesse, ingerültté váltak, ellene mondtak a természet rendjének ("against the Natural Law").


" Ha nem követed a természet rendjét, keserűvé, ingerültté válsz. A depresszió annak az eredménye, hogy nem teljesíti be valaki a természet rendjét."
- jegyezte meg az atya.


Ebben az időszakban a férjek mindent megvásároltak a feleségeiknek, csak hogy a békét fenntartsák. Nem foglalkoztak a háztartással annyit, mint korábban, a gyermekekkel sem. Túl sokat engedtek meg a nőknek, gyermekeknek ekkor már, mert tartani a normális rendet otthon már nehéz volt a férfiaknak.
Ez a generáció volt a legrosszabb az Egyház történelmében. A modernizmus ajánlása, hírdetése, dícsőítése folyt ekkor. A hippi korszak is itt kezdett kibontakozni. Ez a generáció kezdte el támadni az ortodoxokat.



3. A hippi generation...
"Baby boom generation"
(akik 1946 es 1960 kozott születtek):
Drog, szex es "rock and roll" volt a jelszavuk.
A technika fejlődésével kevesebb munkát végeztek. Mindent megkaptak a szüleiktől, így nem tanultak meg önmegtartóztatást, önkontrollt, lemondást gyakorolni. A vietnámi háborút a szüleik hibáinak véltek, felmentették magukat. Nagyon könnyen elfogadtak bárkit "vezetőjüknek", aki kicsivel is többet tudott náluk. Nem fogadtak el semmifele kritikát. 
 Az érzelmeik vezették őket.

" Ha senki sem mondja, hogy mit kell csinálj, ha a szüleid mindent rádhagynak, akkor megtagadod önmagad , eljutsz odáig."
-Ripperger atya.


A bűnös életvitel erkölcsileg elfogadott volt már ekkor. Az istentelenséget a bujaságuk mutatta leginkább. A pogányság abban mutatkozott még meg, hogy nem tiszteltek a szüleiket és teljesen elutasítottak a hagyományokat.
Képtelenség volt hatni rájuk, irányítani őket, a kritikát nem bírták elviselni. Tiszteletlenek voltak a felettük állókkal.  (szüleikkel, idősekkel, stb.) 
Totálisan az élvezeteket hajszoltak őket.



4.  X generáció:
   (1960-1982 között születtek)

" Me generation"- így hívta...

Önimádat, mint démoni befolyás jellemző erre a generációra. Minden róluk szól, nem akarnak szenvedni, önközpontú életet élnek, hiszen a szüleik nem törödtnek velük.

Jelen időben írom innentől kezdve, hiszen ez a mi (én) generációm es mi élünk még. :-) :-)

Tisztelet a kivételnek, aki nem ilyen! De az atya kitér rá, hogy ez a démoni befolyás a vezető ebben az időben, amíg engedi a mi Urunk!

Erkölcstelenség es a vallásosság teljes hiánya jellemzi őket általánosságban.
Kedves személyiségük van, nem akarnak senkit sem megbántani, általanos szabály, hogy nem szeretnek veszekedni. Ez az első generáció, amelyik azt hírdeti, hogy 
"Válaszd azt a vallást, amelyiket akarod!".
Ez a generáció az, akik mindent megkaptak és semmiért sem kellett megdolgozniuk fiatalabb korukban. Minden kérés irritálja, idegesíti őket, amit figyelmen kivül is hagynak. Nem figyelnek a körülményekre, a részletekre, az adatokra. Nem zavarja őket, hogy ha valakinek mondjuk rabolják az idejét. Nincs vezető ambiciójuk, nem akarnak jobb életet. Nincs ambiciójuk arra vonatkozólag sem, hogy jobb emberek legyenek. Úgy gondolják, hogy nem szükséges dolgozniuk. Nem éreznek semmi iránt felelősséget. A "szemeteiket" másokra hagyják.

Ha valaki korrigálni probálja őket, sosem fogadják el a kritikát...az első es utolsó megnyilvanulásuk :

"Miért támadsz engem? Én nem csináltam semmit. Ez semmiség."
...ahelyett, hogy változtatnának. Ennek az a vége, hogy fogalmuk sincs arról, mi a helyes és mi a rossz. Nem tudnak felelősséget vállalni a tetteikért. Nem hatnak rájuk a szabályok, mert nem érdekli őket es mert legtöbbször sikerül áthágniuk azokat. A büntetés sem hat rájuk.

Ez nagyon fontos!:

Mivel sosem azonosították velük (egy kissebb fajta fizikai fenyitésre gondolt) a rossz viselkedésért járó fájdalmat, ezért fogalmuk sincs arról, hogy mi a rossz es mi a jó. Sosem kaptak büntetést.
Ha azt hallják, hogy valami törvény, ez  egyszerűen nem hat rájuk. 
Isten parancsolatai sem.

Ez az a generáció, amelyik elkezdett együtt élni, házasságon kívül. Ha azt hallják, hogy az Egyház tanításával ez a viselkedés szembemegy arra hivatkoznak, hogy jobb, ha kipróbálják együtt a házasság előtt. Úgy gondolják, hogy Isten megérti őket, ha fáradtak és nem mennek a vasárnapi misére, miközben ez halálos bűn.
Semmiféle szabály, törvény nem hat rájuk. Ha azt hallják valakitől kritikaként, hogy ha rosszat tesznek az bűn, nem szégyenkeznek miatta.


5. Y generáció
    (1977-1989 között születtek)

Romlottság démona a generációs spirit. Nem mutatnak semmiféle megbecsülést. Idősekkel szemben sem. Nem tudnak várni, türelmetlenek. Semmennyire sem hatnak rájuk a szabályok. Az atya említette, hogy egy alkalommal egy fiatal totálisan elzárta az utat, ahol haladt volna az autójával. A srác ott sétafikált. Nem izgatta, hogy nem a járdán van.
Egyáltalán nincs szégyenérzetük.
Nem becsülnek meg senkit sem, mások kiválóságát, tehetségét nem értékelik semennyire sem.

A feminizmus totálisan virágzik ebben a generációban. A fiúk nem képesek felnőni. A szexuális tevékenységeikről nyiltan nyilatkoznak.


6. Z generáció
   (1995-2009 között születtek)

Ez a generáció teljesen a technika hatása alatt él. Nincs tudomásuk az erkölcsről. Nem kaptak semmiféle információt a szüleiktől arról, hogy mi a rossz es mi a jó. Ezt a generációt bölcsödébe járatták, nem voltak a szüleikkel 3 éves koruk alatt. Homoszexualitás elfogadott a köreikben es a házassag előtti együttélés is.

Okkult dolgok-, boszorkányság-, pornográfia iránti erős vonzalmuk, romlottságot, erkölcstelenséget eredményez.

A kiváncsiságuk, mint rossz jellemvonásuk következménye, hogy nyitottakká váltak okkult dolgok iránt, vámpír sorozatokat es egyéb paranormális tevékenységeket bemutató sorozatokat néznek, Harry Pottert olvasnak (jógáznak, reikiznek- ez az én megjegyzésem). A kiváncsiság, amely olyan spirituális dolgokra irányul, amiket az adott személy nem jogosult megtudni, mert nincs abban az élethelyzetben és nem vállna a javára, akkor ez egy rossz jellemvonás, nem pedig erény. 
Éva bűne is a kiváncsiság volt.
Ők nyitottak arra, hogy más isteneket (démonokat) imádjanak.
Így jutottunk el a pogányságig.

Konkluzió:
Ha nem vagyunk hajlandóak szenvedni, (= elfogadni a nehézségeket Isten nagyobb dícsőségére es javára) felvenni a keresztünket, majd hordozni, felajánlani, akkor el fogunk herdálni minden lehetőséget arra vonatkozólag, hogy erényesek, erkölcsösek, alázatosak, önmegtartóztatóak (nem az érzelmeink rabjai, és nem a test kívánságait követők...hanem akik engedik, hogy a Szentlélek formálja őket, a keresztjeinken keresztül) legyünk, és ez a Gonosz sajátsága.


Van néhány jó híre is az atyának. :
Amikor nézel egy gyermeket a 6. generációból, aki meditál (keresztény, Biblia meditációról beszél, amilyet Aviai Szent Teréz is gyakorolt), MAGÁTÓL...
Ismer az atya olyan 7-8 év körüli gyermeket, aki elkezdett böjtölni, magától! Senki sem tanította! Látszik rajtuk, hogy kegyelmeket kaptak, gyorsan képesek megérteni az Egyház tanítását.
Isten készíti elő az ébredést, de valami csúnyán kell keresztül menjünk előtte.

Azt hiszem magam is hasonlóan a semmiből kaptam kegyelmeket és térhettem meg. Soha senki sem beszélt nekem Istenről, az Egyházról, az erényekről, semmi ilyesmiről.
Csodák léteznek ma is!

Kérlek mondj el 3 üdvözlégyet Ripperger atyáért!
Isten áldjon!


Ha van ra igény, szívesen fordítok meg tőle. ;-) 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?