Anonim hozzászólni, kritikát közzétenni, kéretlen tanácsot osztogatni, tinédzserkorban megrekedt felnőttek sajátsága

Ez a blog nem tökéletes, ahogy egyikőnk sem az. A saját tapasztalataimat szeretném megosztani általa, személyes hangvételben, nem teológiai dolgozatokat publikálni, abból van elég, úgy gondolom. A véleményem az, hogy ha valaki kontrollálni próbál másokat azt azért teszi, mert önmagát képtelen kontrollálni.
"A kéretlen tanácsadás nem más, mint erőszaktétel a másikon."
(Dr Csernus Imre)
Csak azért történik, hogy a másik fitogtassa a tudását, közben elnyomva a másikat.
Ez az ő problémája, nem az enyém!
A kéretlen tanácsadó ilyenkor titkoltam a felsőbbrendű mindentudó szerepébe tetszeleg. Ilyenkor az illető nem mer negatív kritikát mondani a másiknak (ehhez bátorság és egyenes beszéd szükségeltetik illetve önmaga nyilt felvállalása), ezért inkább manipulatívan az okosabb segítő szándékában tetszelegve, kritikában rejti el a véleményét.
A tanácsadás bátorsága mindig egyenesen arányos az illető hozzá nem értésével. Az illető azt feltételezi, hogy egy evidens dolog nekem eszembe sem jut.
Minél inkább notórikus tanácsadó valaki, annál kevésbbé rendelkezik humorérzékkel, jó kedélyállapottal.
Nem tudom az emberek honnan veszik a bátorságot ahhoz, hogy kéretlen tanácsokat osztogassanak és megmondják mit csináljon a másik. (Ez egyértelmű a másik hülyének titulálása.)
Kérek szépen minden kommentelőt, kéretlen tanácsadót, hogy ha valami nem tetszik, akkor lehet tovább lépni, van ezer másik blog, amit olvashatnak. Ne raboljuk egymás drága idejét azzal, hogy a jószándék mögé bújva, kritikát odabökünk a semmiből, ahelyett, hogy magunkon kezdenénk a változtatást. Ez a stílusú megnyilvánulás a "tínédzser korban megrekedt felnőttekre jellemző." (Dr Almássy Kitti) Általában az szokott zavarni minket a másik emberben, amit kivetítünk, tehát, amit magunkban jó mélyre elrejtettünk...

Az a baj velünk magyarokkal, hogy azt hisszük okosabbak vagyunk másoknál. Nem vagyunk azok. Ha azok lennénk, nem itt tartanánk...

Jézus egy egyszerű halászra építette az Egyházát. Én egy családanya vagyok (attól eltekintve, hogy van felsőfokú végzettségem), még a szentté válas útján botorkálok, mint bármelyikünk. Nem gondolom, hogy az a feladatom, hogy egy tökéletes doktori disszertációt tegyek közzé. Legalábbis nem ezért hoztam létre a blogot!
 
Jézus nem tökéletes embereket hívott és hív ma sem az Egyházába! Katolikus bloggerek, ne engedjétek, hogy elhallgattassanak Titeket! Ez az idő kegyelmi idő, szólnunk kell másokhoz, amíg nem késő!
Az Egyház az evangelizálás parancsát minden keresztelt hívének adta.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?