2018. 07. 22. vasárnap: Az egész világ jógázik anélkül, hogy tudnák


"Mert, akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival."
(Rómaiaknak írt levél 8: 5)


Nincs olyan ember ma, aki ne hallott volna a jógáról vagy ne próbálta volna azt. De vajon tisztrában van- e azzal egy egyszerű tornagyakorlat sort elvégző illető, hogy ő is jógázik. Ilyesztően hangzik? Nem kell tudjuk, hogy jógázunk, ezek a pózok, akkor is hatnak ránk, ha nem hiszünk bennük vagy nem ismerjük őket. Tudjuk ki az, aki a hazugságaival manipulálni próbál minket és igyekszik megtéveszteni még a kiválasztottakat is.


"Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el..."
(1 Péter 5:8)


Gondolhatnánk azt, hogy mit árthatunk ezekkel a gyakorlatokkal, hiszen az egészségünkre jótékonyan hat a mozgás. Ez egy naív hozzáállás, érdemes utánaolvasni, hogy mi is a jóga valójában és miért nem ajánlott egy keresztény embernek.


"A jóga a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérését szolgáló indiai vallási módszerek és technikák. A keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus kultúrális közegében. A jóga az egyén lelke és az univárzális lélek egyesítésére utal. A törekvés az, hogy az ember folyamatos önfegyelmezéssel, érzékeinek, testi mivoltának uralma alá rendelésével, s a prána- erők tudatos felhasználásával elérje az elme megtisztulásának azt a fokát, amelyben a megvilágosodás bekövetkezik."
(idézet a Wikipedia- ról)


A jóga nem keresztény gyakorlat, hanem hindu. Semmi köze sincs a kereszténységhez, hiszen a reinkarnációban hisz, nem a feltámadásban. Nem azt vallja, ami a kereszténység, miszerint Isten Fia megváltott minket a bűneinkből és ha hiszünk Benne, ha teljesítjük azokat a dolgokat, amire hív minket, üdvözülünk, hanem ez teljesen egyéni, bárki elérheti "prána- erők tudatos felhasználásával" a megvilágosodást, egyesülést Istennel.

Jézus sosem mondott ilyet, hogy testgyakorlatok végzésével és légzésgyakorlatokkal érhetjük el az Istennel való egyesülést! Azt sem mondta soha, hogy ez külön, a beavatottak sajátsága lenne!

Isten és az ember különálló személyek.
Ő bennünk él, ez igaz, de úgy tudunk vele egyesülni, ha Rá figyelünk, Róla elmélkedünk, nem követünk el bocsánatos bűnöket sem, ha rendszeresen Szentségekhez járulunk (Szentgyónás, Eucharisztia) és ha kegyelmet kapunk. Nem lehet kiérdemelni az utóbbit, kérni lehet, de Isten az, aki dönt, hogy ki az, aki kap kegyelmeket (mert jóra fogja használni, mert alázatos marad az után is, hogy megkapta azokat) és ki az, aki nem. Annyit mindenki kap, hogy megtérhessen, de ha nem fogadja el, Isten nem erőszakoskodik, szabad akaratunk van ellene vagy mellette dönteni.


Ez a "testi mivoltának uralma alá helyezésével" a böjtöt próbálja lekopizni szerintem, de nekem az volt mindig is gyanus ezekben a keleti vallásokban, hogy nem konkrét, nincsennek határok, támpontok, olyan fátyolos az egész, mint egy svédasztal, ahonnan bármit választhatunk. A katolicizmus konkrétan ad utmutatást a böjtre. A Szűz Anya szerdán és pénteken kéri.


"Érzékeinek uralma alá helyezése": Úgy tudom, hogy azt gyakorolják, hogy ne ítéljenek meg semmit, legyenek elfogadóak mindennel és mindenkivel szemben. Ezt elég veszélyesnek érzem, mert ha mondjuk okozok egy közúti balesetet és épp jól bejógáztam reggel, akkor anélkül, hogy vétkesnek vélném magam, továbbhajtok, miszerint "az áldozatnak ez volt a sorsa". Tulajdonképpen a bűn létét tagadja ezzel.
Egyszer az exorcista is mesélt egy sztorit egy férfiről, aki a keleti vallásokban hitt és gyakorolta. Épp egy kiránduláson vett részt, amikor megtudta, hogy édesapja haldoklik. Miután letette a telefont, lecsendesítette az elméjét, "kikapcsolta" az érzékeit, elkezdett meditálni, mandalákat rajzolni és kitörölte a rossz érzést, a gyászt így az elméjéből. Nem is látta az édesapját soha többet.
Nekem ez nem a normalitás szintje. Jézus sosem beszélt arról, hogy töröljük ki az érzékeinket. Azok nélkül, hogyan tudnánk jó és rossz között dönteni? Sehogyan!
Olyan ez, mint amikor egy örökös jó érzést programoznék be magamba (valószínű démoni erők segítségével, mert : "Aki nincs velem, ellenem van.") azáltal, hogy kivonom magam a forgalomból, nem veszek tudomást a fájdalomról, nem élem meg és nem dolgozom fel a veszteségeimet.
Szintén az exorcista mondta, hogy ők a semmin meditálnak, kiüresítik magukat, az ítélőképességüket elvesztik, hiszen ez a céljuk, az elfogadás, az hogy semmit se ítéljenek meg, hogy az jó -e vagy rossz. Nincs erkölcsi tanítás a jógában, tulajdonképpen mindent lehet, ami jól esik.
A jóga függőséget okoz, mert kikapcsolja a mindennapi pörgésből az embereket, eleinte úgy tűnik, hogy nyugalmat ad, jó közérzetet, békét, örömöt...de aztán jön a fekete leves...
Az ördög mindig jónak tünteti fel magát, a világosság angyalának. Képes bármilyen szerepben tetszelegni, ő a hazugság atyja. Ha nem járulunk Szentségekhez és nem éljük a hitünket, könnyen a prédáivá válhatunk.
Ma nagyon keresik az emberek Istent, csak sokan rossz helyen, mert nem annyira ŐT akarják megismerni, ha önmagukat akarják jól érezni, boldogok akarnak lenni. Boldogok csak akkor lehetünk, ha úgy élünk, amire teremtve lettünk. 


Kereszthalál nélkül viszont nincs feltámadás!
Isten rettenetesen türelmes, irgalmas, öröktől fogva szereti a teremtményeit, de ha elfordulnak tőle, azt is elfogadja...csak akkor viselni kell a következményeket, azoknak akik elhagyták Őt.
A jóga nem vezet el Istenhez! A jóga az ördög hazugsága. Jézus sosem beszélt arról, hogy kapcsoljuk ki az érzékeinket és meditáljunk a semmit, így érhetjük el az Atyát. Nem!
Ő azt mondta :

"Én vagyok az út, az IGAZSÁG, és az élet!"
(János 14:6)

"Én vagyok az Úr és nincs más, rajtam kivül nincs Isten!"
(Ézsaiás 45: 5)


Kérlek, ha rendszeresen tornázol, akármit, nézd meg figyelmesen a jóga pózokat és hasonlítsd össze azokkal a gyakorlatokkal, amiket végzel. Akkor is hatnak rád, ha  nem is tudatosan végzed őket (tapasztalat). Minden egyes pózzal dicsőítünk egy istent, akik valójában démonok. Növekszik a dicsőségük, a hatalmuk a Földön, ha ilyen formán imádjuk őket. Egyedül Istennek jár ez az imádat, Ő teremtett mindent és Ő az Ura az égnek és a Földnek is. Nagy bajba kerül az, aki teremtményeked kezd el imádni, mert azok nem képesek minket megmenteni! Még önmagukat sem! 
A legegyszerűbb nyújtó gyakorlat is egy póz. Már mindegyik sportágban ott vannak!
Legyetek körültekintőek! Az óvatosság is egy fontos erény! Kérjük az Urat, hogy adja meg nekünk ezt az erényt!


Ajánlom:

https://christianae.wordpress.com/2017/05/22/komoly-hogy-arthat-a-joga/

Sára nővér tanuságtétele (a keleti vallásokból tért meg):
https://youtu.be/qfVmDvYW9Co

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?