2019. 09. 28. szombat: A modern pszichológia hazugságai

Erős hangulati ingadozások. Húzamosabb ideig tartó sírógörcsöt követő, kirobbanó örömmámor. Mániákus cselekedetek, eszelős teherbírás, csökkent alvásigény, önteltség. Levertség, izoláció, negatív megítélés, fásultság.

Két pólus, két hangulat, örökös szélsőségek. Tartós mélabú, egy hirtelen kifakadó, viszonylag rövid, érzelmi felhangoltság után. Az érzelmek játéka. A gondolat hatalma. Mintha apró jelekből újra felépülne egy eltiprásra váró kártyavár. Hatnak ránk. Jó dolgokból is formálhatunk rosszat és rosszból is jót. Ha levesszük Jézusról a szemünket, elnyelnek a habok. Vele viszont járhatunk a vizen, amíg mások elsüllyednek körülöttünk. Látnak minket és talán követnek, de az ellenfél okos és kitartó. Apró rezdülésekből tudja a gyenge pontokat. Mindig tudja mit hívjon elő, ha el kívánja érni kicsit a lelki összeszedetség eltiprását. Rombolni akar. Rombolni az élet építőit. Nem annyira a szívünkre, hanem a gondolatainkra kell figyelnünk. Ha elértük, hogy Isten jelenléte betölt minket, egységben vagyunk Vele, akkor lehetetlen lesz a békénket ellopni.

Betegség, hangulati ingadozás vagy a démonok játéka? A rendkívüli tehetség származhat a láthatatlan világ bukott angyalaitól? "Mentális betegségek okozói a démonok."- mondta az exorcista.
Felléphetünk ellenük hangulat javító gyógyszerekkel, altatókkal? Egy nálunk sokkal magasabb szintű szellemi lényre hatni fog csupán egy kémiai vegyszer? Ők ott fordulnak meg, ahol bűnt találnak. A bűnt kerülve a gyógyulás garantált. Erről hallgat a világ? Nyilván, hiszen a világ a földi paradicsom illúzióját és a hedonizmust hajtja, ösztönszintre taszítva a legnemesebb teremtményt.
Néhány esetben Isten megengedi a mentális betegséget. Ez a kereszthordozás része. Szenvednünk kell, ha Krisztus követését választottuk, hiszen Ő is ezt tette értünk. A szenvedés közelebb visz Hozzá. A spirituális harc pedig megerősít és alázatra nevel. A magunk erejéből nem győzhetünk.

A mai világ tagadja a lélek halhatatlanságát. Azt hazudja, hogy a halállal végetér minden. Az embert egy állati szintre alacsonyítja le és betölti földi vágyait. Az embert az állattól az különböztette meg, hogy volt (van) öntudata. A mai ember nem ismeri, hogy honnan jött és azt sem, hogy hová tart. Lassan már elfelejt gondolkodni is, hiszen nincs szüksége rá, készen megkapja, hogy miről, mit kell gondolnia, és mint a birka elégedett, mert másokkal közös nevezőn van. Kellemes a komfortzóna. Csak minden este be kell ülni a képernyő elé és az szórakozás címén, szépen csomagolva elénktárja a közgondolkodást, amit éppen megkíván a politikai elit.

Alább két megközelítésből (orvostudomány és keresztény) származó leírást tennék közzé Robert Schumann zeneszerző mentális problémájáról.
Milyen más lenne a világ, ha a tudomány a hittel karöltve gyógyítaná az embert és nem azt kizárva. Főleg napjainkban, amikor is be kellene vallani végre, hogy önmagában maga a pszichológia és a pszichiátria kudarcot vallottak, Istenkapcsolat és mély hitélet-, rendszeres szentségekhez való járulás nélkül.

"Josuran említi (24-26. o.), hogy nemcsak a (sokszor nyíltan sátánista) modern „kemény-rock": a Hardrock és a Heavy Metál lehet démoni ihletettségű, hanem a komolyzene is. Egyik példaként Robert Schumannt (1810-1856), a német romantikus zene megalapítóját említi. Schumann rendkívüli tehetség volt; például (de itt sok más dolgot is lehetne említeni) 24 éves korában a lipcsei konzervatórium docense lett. Aztán először 1853. április 24-én, majd később egyre gyakrabban vesz részt asztaltáncoltatásban. És az eredmény? Előbb a szellemek „csak" eszköznek használják, és tőlük kapott ihletettséggel íratják vele zenéjét (25. o. teteje), majd hamarosan pusztán játékszer lesz a kezükben, és 1854 februárjában. (mindössze 10 hónappal az első asztaltáncoltatás után!) megparancsolják neki,hogy legyen öngyilkos."

https://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/6514-a-waldorf-pedagogiarol.html

"Érdekes megjegyezni a híres zeneszerző, Robert Schumann (1810-1856) példáját, aki bipoláris betegként felhangolt időszakaiban (lásd lenti ábra) igen aktívan komponált, máskor viszont depressziósan művészileg akár teljesen terméketlenné vált. Sajnos a betegség időnként kreatív volta csak látszólag pozitív, végül az akkoriban még nem létező megfelelő kezelések hiányában a betegség Schumannt is felmorzsolta, és relatíve fiatalon több öngyilkossági kísérlet után halt meg."

https://m.webbeteg.hu/cikkek/depresszio/505/bipolaris-zavar-az-erzelmi-hullamvasut

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?