2021. február 19., péntek: Teremtmények

"Aki a teremtményekben keresi a békét, sohasem fogja azt megtalálni;  mert minden teremtmény együttvéve képtelen kielégíteni egyetlen szívet is. Isten a végetlen jóság, a maga számára teremtette az embert, amiért is csak az Isten elégítheti ki őt. Innét van, hogy oly sokan soha nem juthatnak el  a valódi megelégedésre, habár a föld minden örömével és gazdagságával vannak is elhalmozva; ezek mindig több dicsőséget, több vagyont, több örömöt koldulnak és bármennyiben is részesüljenek, azért mindig nyugtalanok maradnak és egy napig sem élvezik az igazi békét.: 'Gyönyörködjél az Úrban, és megadja neked szíved kivánságait.'
(36Zsolt.4) Ha valaki csak az Istenben örvendez és semmi egyebet nem keres, mint egyedül az Istent, úgy az Úr maga gondoskodik róla, hogy szívének minden vágya beteljesedjék, aminek folytán az ily lélek azon lelkek állapotába jut, amelyek semmi egyebet nem kívánnak, mint egyedül az Istennek tetszeni."
(Liguori Szent Alfonz- Varga: Az üdvösség útja)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2018. 11. 25., vasárnap: Lelki küzdelem fokozatai, Chad Ripperger atya nyomán

2020. december 25.., péntek: Chad Ripperger atyától a házasságról. Különösen feministáknak nevelt lányoknak, feleségeknek ajánlom szeretettel.

2020. november 2., hétfő: Egyre nagyobb házak, egyre kisebb családok