2021. április 30., péntek: Az ember legmagasabb hivatására szóló rendeltetés, a szülőség           Pár életkép a virágaimrólRészlet a Humanae vitae- ből:

"Ha mindkét lényeges szempontot (ti. az egyesülés és a termékenység szempontját) megőrzik, a házasélet megtartja a kölcsönös, igaz szeretet értelmét és az ember legmagasabb hivatására szóló rendeltetését, amely a szülőség."


A legmagasabb hivatásra szóló rendeltetés. Mondogassuk ezt egy picit. Ezért támadja annyira az ördög a családokat! Ha nincsennek családok, kihalnak a nemzetek, illetve kevesebb Istent imádó lesz a mennyben. 

Mennyire szembemegy ez a világi felfogással.: ha sikeres vagy és van pénzed, megtehetsz bármit! Igen, például becsaphatod az embereket, meg félhetsz attól, hogy mindent elveszítesz, illetve érezheted azt a belső lelki ürességet, ami az Isten nélküli élettel jár. Lehetsz folyton depressziós és gyűjthetsz ellenségeket azokból, akiket becsapva magasabb egzisztenciát teremthetsz meg.

De, ha megteszed, amire Isten hív, szülő lehetsz! Akár többszörös is! Akkor nem állati ösztön szintű életet élhetsz, amely a folytonos vágyak kielégítésére irányul csupán. Lehetsz lelki ember, aki részt vesz a történelemben. Aki növeli Isten dicsőségét a földön. Akinek nem hal ki a családja kényelmi okok miatt...

A mai ember annyira vak, lelkileg vak, hogy nem látja, hogy háború van. A saját gyermekeiket áldozzák fel millióan a kényelem oltárán. Ezen kinyirva a családjukat. Mert jobban szeretik a pillanatnyi kényelmet. Mert erre a földi életre rendezkednek be.


Biztosan állítom, hogy a szentségi házasságnál nincs jobb életközösség. A mai napig szeretjük egymást a férjemmel, pedig mások vagyunk, de az alap értékrendünk egyezik. Isten tart minket együtt, nem mi. 

Közben nézem az emberi vágyakra épülő, széthulló családokat, akik nem segítik, nem szolgálják, nem szeretik egymást. Mind démoni. Sajnos. Mind érdekeken alapszik. 

"Ha te megteszed nekem ezt, majd én is megteszem azt."

Ezek halott kapcsolatok. Ideig- óráig tartanak vagy, ha tovább, akkor földi pokol. Játszma. Manipuláció. Hazug. 


Isten megígérte, hogy bőségben lesz részünk, már itt a földön, ha megtesszük azt, amire hív minket.

A Biblia igazság.

Gyakran forgassuk. 😊

Csodás tavaszt! 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2018. 11. 25., vasárnap: Lelki küzdelem fokozatai, Chad Ripperger atya nyomán

2020. december 25.., péntek: Chad Ripperger atyától a házasságról. Különösen feministáknak nevelt lányoknak, feleségeknek ajánlom szeretettel.

2020. november 2., hétfő: Egyre nagyobb házak, egyre kisebb családok