2021. május 24., hétfő: A teremtmények iránti rendetlen ragaszkodás


Ahhoz, hogy a lélek egészen Isten birtokába jusson, okvetlenül szükséges, hogy ment legyen a teremtmények iránti rendetlen ragaszkodástól. 
Ha a szívünk be van sározva a hibák szennyével, ha a mulandó földi javakhoz húz, akkor nem hatolhatnak be abba az isteni kegyelem kimondhatatlanul édes sugarai.


Alacoque Szent Margit, Jézus Szentséges Szívének szerencsés tanítványa, miután zárdába lépett, a legmagasabb tökéletességre törekedett. Azonban nem tudott kiirtani szívéből egy alig észrevehető vonzódást egyik társa iránt. Akkor megjelent neki Jézus és panaszkodott, hogy mennyire elszomorítja Őt az a baráti kötelék, amikor Ő egyedül szeretne uralkodni szívében. Azután követelte tőle, hogy okvetlenül szakítson barátnőjével. És a szent nővér, aki annyira érzékeny volt szeretetének minden legcsekélyebb megpróbáltatása iránt, több hónapon keresztül szörnyű küzdelmet vívott a baráti érzés ellen, míg végre le tudta győzni.

Akkor megjelent neki az Isteni Vőlegény és elhalmozta rendkívüli kegyelmekkel és
vigaszokkal, amelyeket addig elrejtett előle, mert szívével még nem rendelkezett teljesen
szabadon. 

Baltrami András:  A bocsánatos bűn

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?