2021. július 20., kedd: Harmadik meditáció Assziszi Szent Ferenc nyomán- Isten pozitív hatása


Itt több szemlélődést is találtok, angolul:
https://sensusfidelium.us/meditations/

https://sensusfidelium.us/meditations/st-francis-de-sales/meditations-of-st-francis-de-sales/third-meditation-the-benefits-of-god/

Ripperger atya azt mondja, hogy a mentális betegségeket a démonok okozzák. Meditációval és komoly vallási élettel (szentáldozás, rendszeres gyónás, akár napi Szentmise látogatás, Szentírás olvasás, imádság, böjt) kigyógyulhatunk ezekből. A Rózsafüzér is hathatós segítség, megtisztít a negatív gondolatoktól, felajánlhatjuk másokért, imádkozhatunk a tisztítótűzben szenvedőkért, a papokért. Fegyver, a spirituális harcban. Ha lesz idő, hogy újra az Eucharisztia nélkül kell éljünk, akkor a Szűz Anya meg fog tartani minket ez idő alatt is. 

"Ha nem imádkozod a Rózsafüzért, akkor nem vagy a csapatban!"
(Dr Taylor Marshall)

Harmadik meditáció- Isten pozitív hatása

Helyezd magad Isten jelenlétébe és kérd imában, hogy inspiráljon.

1. Gondolj azokra a testi adottságaidra, amelyeket Istentől kaptál. A fizikai testedet rengeteg dolog segíti, hogy rendben legyen, az örömeid, a kényelmed, a barátaid, annyi minden más is. Hasonlítsd össze a helyzetedet másokéval, akik méltóbbak lettek volna rá talán, mégis meg lett tagadva tőlük valami, a fogyatékosokkal, a betegekkel, a sérültekkel, akiknek nincsennek barátaik, akiket megvetnek és meggyaláznak vagy akik mély szegénységben élnek. Isten megkímélt téged ezektől a szenvedésektől. 

2. Gondolj arra, hogy ép elmét kaptál. Sok ember féleszű, őrült, te nem tartozol közéjük. Isten jót tett veled.
Hasonlóképpen sokan nem nevelkedtek jó körülmények között és figyelmen kívül hagyták őket, de az Isteni gondviselés minden tekintetben jó nevelésben részesítette őket ezek ellenére is. 

3. Gondolj a lelki adományaidra. Az Egyház gyermeke vagy. Gyerekkorodtól kezdődően Isten tanításaid szívhattad magadba. Gyakran adta szentségeit, kegyelmeit és iránymutatásait, a lelkiismeretedet felébresztve. Megbocsájtotta a bűneidet és megszabadított a lelkedet fenyegető veszélyektől. Mik lehettek ezek, ha nem lehetőségek arra, hogy a kegyelemben növekedhess? Fontold meg ezeket a dolgokat egyessével és ismerd fel, hogy Isten milyen kegyes és gyengéd volt veled szemben.

Lelki cselekedetek és állásfoglalás
1. Elmélkedj Isten jóságán. Milyen jó hozzám, Ő maga a jóság. A szíved, Uram irgalomban gazdag és szeretetben bővelkedik. 
Örökké énekelni fogom neked dicsőségedet.

2. Elmélkedj a hálátlanságodon.
"Mi az ember, hogy megemlékezel róla, az ember fia, hogy gondot viselsz reá?"
(Zsoltárok 8, 5)

Milyen méltatlan vagyok! Segítségedet lábbal tapostam, visszaéltem kegyelmeiddel és megtagadtam jóságodat azzal, hogy elutasítottam őket. Szembeszálltam kegyelmeddel és jóságoddal, hálátlanságom mélységével.

3. Éleszd fel a hálát a szívedben. Ne legyél hitetlen, hálátlan és hűtlen a nagy jótevőddel szemben. 
"Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön."
(Zsoltárok 62, 2)
Ki tett ilyen kegyelmi csodákat bennem és értem?

4. Válaszd le a szívedet a hamis örömöktől és ajánld fel őket az Atyának, aki annyit tett érted. Arra "használd" a lelkedet, hogy Őt minél inkább megismerd és megháláld Neki, amit érted tett, olyan módon, ahogy most azt az állapotod, helyzeted engedi. Gondosan használd az Egyház által kínált eszközöket, hogy megmentsd a lelkedet és szeresd Istent.

Hű leszek az imádsághoz, gyakran és jól fogadom a szentségeket, meghallgatom Isten Igéjét, és a gyakorlatban megvalósítom az Ő inspirációit és tanácsait.


Következtetés

1. Hálaadás. 
Adj hálát Istennek, hogy megismertette veled kötelességedet, és minden olyan kegyelemért, amelyet eddig neked adott.

2. Felajánlás. 
Ajánld neki fel a szívedet és a fogadalmaidat.

3. Petíció. 
Imádkozz az erőért, hogy megtartson Fia érdemein keresztül, és kérd a Boldogasszonyunkat és a Szenteket, hogy közbenjárjanak értetek.

Miatyánk, Üdvözlet Mária, Dicsőség.

Az imádság befejeződött, lélekben vándorolj vissza a megfontolásaidhoz, és gyűjts össze egy csokor spirituális gondolatot az egész napodhoz segítségül.

Isten áldjon!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?