2021. július 8., csütörtök: Második meditáció Assziszi Szent Ferenc nyomán- Amiért teremtve lettünk


https://sensusfidelium.us/meditations/st-francis-de-sales/meditations-of-st-francis-de-sales/second-meditation-why-we-were-created/

Második meditáció- Amiért teremtve lettünk

Előkészület
Helyezd magad Isten jelenlétébe és kérd, hogy inspiráljon téged.

Szemlélődés
1. Isten nem azért helyezett téged a világba, mert szüksége van rád, haszontalan vagy számára, egyszerűen csak azért, hogy rajtad keresztül megnyilvánuljon az Ő jósága, azáltal hogy kegyelmeket ad és megszentel és végül azért adott értelmet neked, hogy megismerd Őt, emlékező tehetséget, hogy emlékezz rá, hogy képviseld Őt a világban, szemeket hogy csodáld a munkáit, nyelvet hogy áldjad Őt...és a többi. 

2. A teremtésedtől kezdve, el kell kerülj mindent, ami Istentől elválaszt és hiábavalónak, haszontalannak kell vedd, ami nem segít téged közelebb jutni Hozzá.

3. Gondolj arra, hogy mennyire nyomorult a világi ember, mert nem tudja az életének a célját, csak azért él, hogy házat építsen, fát ültessen, meggazdagodjon és, hogy szórakoztassa magát. 

Lelki cselekedetek és állásfoglalás
1. Szidd magad alázatosan nyomorúságod miatt, hogy soha nem gondoltál még ezekre a dolgokra. Mire gondoltam Istenem, amikor nem Rád? Mire gondoltam, amikor megfeledkeztem Rólad? Hol volt a szívem, amikor nem nálad? Az igazságnak az eledelemnek kellett volna legyen, és mégis hiúsággal tápláltam magam, szolgálva a szolgálatra teremtett világot.

2. Gyűlöld a múltadat.
 Hamis gondolatok és haszontalan okoskodások, elfordulok tőletek. Gyűlöletes és üres emlékek, lemondok rólatok. Hitetlen és hamis barátságok, káros és nyomorult szokások, önző örömök és boldogtalan engedékenység, nem lesz részem bennetek többé.

3. Fordulj Istenhez.
 Istenem és Megváltóm, ezentúl csak Rád gondolok; nincs több olyan dolog, ami nem tetszhet Neked. Emlékeim mindig a te nagyszerűségedről és irgalmadról szólnak, amelyeket oly gyengéden hatnak rám. A szívem megtalálja minden örömét Benned, és Te leszel a szeretet tárgya. Mostantól megvetem azokat a haszontalan butaságokat, amelyek elfoglalták napjaimat, és imádatom minden haszontalan tárgyát, és ennek megfelelően módosítom az életemet.

Végkövetkeztetés
1. Hálaadás. Adj hálát Istennek, hogy ilyen mafas szintű küldetésre teremtett. Uram, magamnak teremtettél, hogy örökké örülhessek hatalmas dicsőségednek. Dicsőséged! Mikor leszek méltó rá? Mikor dicsőítelek meg majd téged úgy, ahogy kellene?

2. Felajánlás.
 Felajánlom neked, Teremtőm, ezeket a lelki cselekedeteket és elhatározásokat teljes szívemből és lelkemből.

3. Petíció.
 Fogadd el, ó Isten, ezeket a vágyakat és törekvéseket, és add meg áldásodat, hogy fiad érdemein keresztül gyakorolhassam őket, aki értékes vérét ontotta értem a Kereszten.

Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség.

Az imádság befejeződött, lélekben vándorolj vissza a megfontolások közé, és gyűjts össze egy csokor spirituális gondolatot, hogy egész nap veled lehessenek. 

Ripperger atya azt mondja, ott kezdődik a lelki élet, amikor nem követünk el bűnöket, bocsánatosakat sem! Volt egy megszállott páciense, aki 7 hónapon keresztül nem követett el bocsánatos bűnöket sem! Megtanult küzdeni a spirituális harcban. 
Ezeket kellene még tegyük: Napi 40 percet meditálnunk kellene. Követjük a lelki vezetőnk tanácsait. Imádkozunk, elfogadjuk a keresztünket és hajlandóak vagyunk szenvedni, ha Isten arra hív minket (a megszentelődésünk része lehet, illetve kegyelmeket nyerhetünk általa és a megszentelő kegyelem állapota magasabb szintűvé válik az életünkben).





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?