Házasság- lelki küzdelem- Chad Ripperger atya

Még a blogíras kezdetén (immáron 4,5 éve) fordítottam Ripperger atyától hasonló témában, de lehet, hogy pont ezt a videót. Nem lehet elégszer ismételni. Minden szava értéket közvetít, kincset ér.

https://youtu.be/NXRatp5aYpQ

A démonok támadása mindig Ádám és Éva bűneiből következik, az eredendő bűnből, amely hat a házasságokra. Nagyon fontos, hogy a katolikus hitünket megismerjük, nem hagyhatjuk figyelmen kívül az igaz tanítást. 

      Az első, amit tesznek a démonok, hogy pszichológiai értelemben választják el a házastársakat. Ez úgy működik, hogy először a házastársunk valami negatív viselkedésére gondolunk, ami hatással van az észlelésünkre, de nem észlelünk reálisan. Az első, amit tehetünk a házasságunkért -a démonok ellen- hogy nem engedjük nekik, hogy az észlelésünkre negatívan hassanak. 
      Amit sokan nem akarnak elfogadni, hogy a társuk azért van mellettük, hogy a hiányosságaik, a jellemhibáik ellen dolgozzanak. A jellemhibával ellentétes erényért kell dolgozzunk.
     Az alap hozzáállás egy keresztény embernek a jóakarat kellene, hogy legyen. A házasság az egységre kellene, hogy épüljön. 
Nagyon hamar sérül a kapcsolat, mert az emberek hajlamosak a saját sértettségüket, megbántottságukat középpontba helyezni, nem tudják és nem akarják a szenvedést elfogadni. Pedig azt kellene elfogadjuk, ami a valóság, hogy mit is akar valójában a házastársunk. 
     Nagyon sok házasságban az érzelmek vannak középpontban és ezeken keresztül látjuk a kapcsolatot, a problémákat.
Az a baj ezzel, hogy a démonoknak van létjogosultságuk hatni az érzelmeinkre, befolyásolni azokat. 
       Az érzelmeinket félre kell tegyük, amelyek arra ösztöznek minket, hogy a társunknak a rossz tulajdonságaira koncentáljunk, helyette a realitást kell keressük egy adott helyzetben. Amikor kialakul ez az érzelmi központúság, akkor a démonok időről- időre ezt fogják felkapkodni. 

Amikor valami zavar a házastársunkban, érdemes azon dolgoznunk, hogy hogyan tudunk elszakadni az önszeretettől, attól hogy általa megköveteljük, hogy a társunk, hogyan szeressen. 
Először ebből ki kell gyógyulnunk egyénileg, mert a démonok a lelki sérüléseinken keresztül tudnak minket elérni és támadni. 
     A másik, amikor valaki nagyon lágyszívű. Ez nagyon jó, a Szűzanya is lágyszívű volt, de ha nincs meg a képességünk arra, hogy jól szenvedjünk (fogadjuk a nehézségeket), akkor a démon falat fog építeni tégláról- téglára a házastársunk és közénk, mégpedig úgy, hogy folyamatosan az elménket bombázni fogja negatív gondolatokkal a társunkról. 
        Igazából ez az egész a katolikus hittel szembeni viselkedés, mivel a nők nem engedelmesek a férjeiknek.

       A másik nagy probléma, amikor azt mondjuk, hogy a társunk megsértette az érzéseinket. Ezt be kell fejezzük, mert a démonok használni fogják a házasság ellen. 

        Amiről a démonok meg fognak biztosan győzödni az az, hogy az egyik fél haladó a lelki életben, a másik viszont nem. A lelki élet iránt kevésbé érdeklődő fél azon fog igyekezni, hogy elkeserítse a haladót. Nagyon ritka, hogy azonos szinten legyenek a házastársak. A leginkább a férfiak a kevésbé érdeklődőek. 

       A démonok azon igyekeznek, hogy "bármire gondoljunk, csak ne Istenre".
A sátán célja, hogy poklot teremtsen itt a földön. Ezért fontos arra figyelni, hogy a család élete ne legyen "zajos, mozgalmas", ahol Istenre nem figyelnek. 

    A házasság napján a házastársnak "ajándékozzuk" magunkat. A házasság többi éveiben ez nem ajándék, hanem "kötelezettség". 

    Ha nincs meg a súlyos indok a következő várandósság elkerülésére, akkor a természetes családtervezés alkalmazása halálos bűn. (24. perc a videóban)

   A házastársaknak kötelezettsége van arra, hogy a házas életet gyakorolják. Vannak házaspárok, akik egyáltalán nem élnek nemi életet, nem teljesítik a kötelezettségüket. Ha valaki "nem érzi úgy..." vagy "fáj a feje", az nem menti fel őt. 
Vannak olyanok is, akik a szexszel manipulálják a házastársukat. 
     A démonok azon dolgoznak, hogy lelki sebeket szerezzenek egymásnak a házastársak és így közöttük széthúzás legyen és ne éljenek nemi életet, így megszakítva a testi- lelki egységet.

    Az első dolog, amit megszállott embereknél lát az atya az az, hogy örökké az önmaguk sértettsége, megbántottsága körül forognak, ahelyett hogy elengednék azt, amit mások tettek ellenük és jóakaratúak lennének. 
    A házastársunk jellemhibái az idők során egyre erősebbekké fognak válni. 

     Minél inkább manipulálja egy nő a férjét, annál kevésbé akar a férj vele időt tölteni. Ezzel akarnak a démonok szétválasztani.
Ha ilyen probléma van, tisztítsd meg a gondolataidat, tudatosítsd, hogy a társad nem tudja, mit csinál, nem tökéletes vagy amit nagyon fontos tudni, hogy a házasság az önfeláldozásról szól. 

      Ezek nem az atya gondolatai. Ez az, amit az Egyház mindig is tanított, egészen a II. Vatikáni Zsinatig. Akkor hagyták abba az egészséges, igaz tanítást. 

Amiatt, hogy a feleség a férj segítőtársa, nem rabszolgája. A férj feladata, hogy megteremtse az anyagiakat úgy, hogy a feleség otthon tudjon maradni, vezetni a háztartást és nevelni a gyerekeket. Az első öt év a gyermekek életében nagyon lényeges. Ekkor tanulják meg ugyanis, mi a rossz- és mi a jó viselkedés. A rossz viselkedésre büntetés jár, a jóra dicséret. 

"Az anya empátiája erősíti a gyerekeket abban, hogy hogyan különböztessék meg a jót és a rosszat."- mondta az atya.

A gyerekek érzelmileg az anyától kapnak a legtöbbet kisgyermekkorban, ha a korai években bölcsödébe adjuk őket vagy az anyjuk nem tölt velük időt, akkor nem fognak tudni érzelmileg jól fejlődni és az erkölcsileg rosszat a jótól nem fogják tudni megkülönböztetni. Ha 30 gyerekre egy nő vigyáz a bölcsődében, akkor a gyerekek nem fogják tudni megkülönböztetni a jót a rossztól, mivel ezt az anya együttérzése során tanulják.
          A gyerekek, akik nem kaptak érzelmi törődést az édesanyjuktól kisgyermek korban, nem fognak tudni tartós kapcsolatokat építeni felnőttként és ez nagyarányban attól függ, hogy a korai éveikben intézményben nevelkedtek- e vagy az édesanyjuk mellett.

      "Ezért a kommunizmus démoni, mert azt érték el általa, hogy a gyerekek legyenek elválasztva a szülőktől és, hogy ők neveljék a gyerekeket."- Ripperger atya.

Az atya egy pszichológus barátja végzett egy kutatást és az derült ki, hogy azért főleg a fiúk követnek el bántalmazást az iskolás társaik ellen, mert - egy az, hogy a démonok teljesen támadják a férfi modellt, hiszen Isten képére és hasonlóságára teremtetett- mindannyian bölcsödei gondozásban részesültek a korai éveikben és nem kaptak kellő érzelmi támogatást. 

Az Egyház mindig is azt tanította, hogy a férj köteles olyan körülményeket teremteni, hogy a feleség otthon tudjon maradni a gyerekeikkel. A feleségnek pedig joga van ahhoz, hogy otthon maradhasson és nevelje a gyerekeket.
Az atya azt mondja, hogy az édesapjának három munkája volt, hogy eltartsa a családot. Ez feminim, ahogy ma a férfiak nagyrésze nem akarja ezt vállalni, nem akar felelősséget, nem akar nehézségeket. 
A gyerekeknek pedig joga van ahhoz, hogy a szüleik neveljék őket.

A mai keresztények magas hányada kapcsolódik a kultúrkörhöz, a közgondolkodáshoz, azt lehet mondani, hogy ugyanolyanok. Hatalmas hiteleket vesznek fel, amiket egyáltalán nem képesek törleszteni, észszerűtlen összegeket, hogy nagyobb házat, jobb autót vehessenek, hogy szórakozhassanak.

"Amikor a szüleim összeházasodtak egy lakásban éltek. Azt lehet mondani, hogy semmijük sem volt."- mondja az atya.

Ma a fiatalok, amikor összeházasodnak egy éven belül egy  nagyösszegű házat akarnak, teljesen bebútorozva, két autót, stb.

"Látok többgyerekes családokat, akik nem adósították el magukat nagyösszegű hitelekkel, látom a nehézségeiket, mégis az az öröm, ami árad belőlük, azáltal, hogy helyesen élnek, leírhatatlan."- mondta Ripperger atya.

Megkérdeztek milliomos embereket, hogy mi bántja őket a gyerekneveléssel kapcsolatban és azt mondták, hogy az, hogy nem lesz motivációjuk a gyerekeiknek az életben. 

A jó élet erényeken és szentségen alapul, nem anyagiakban!

Nők, ne hordjátok a nadrágot a családban! Az egész feminista mozgalom Leninhez vezet.
Lehettek a mennyben magasabb szentségi fokon egy örökkévalóságon át, mint a férjetek! 🙂
De most ehhez el kell fogadni az Isten által elrendelt alárendeltséget a férjeink irányában.

Azt mondja az atya, hogy sosem találkozott olyan nővel, akinek muszáj volt teljes állásban dolgoznia és boldog volt. 
A férfiaknak kellene dolgozniuk a családjukért.
A nőknek pedig nem szabadna manipulálni a férjeiket.
Ha egy nő nem látja el a háztartási kötelezettségeit vagy házon kívüli munkahelyen dolgozik, annak ellenére, hogy nem lenne szükséges, az bűn. 

Az a házaspár, aki nincs kész a gyermekáldásra, nincs kész a házasságra sem. Hiszen a házasságnak ez a természete, az elsődleges célja a gyermeknemzés.

A démonok mindent megtesznek azért, hogy a gyerekeket ne jónak lássuk, hogy ne akarjuk őket vagy csak egyet, kettőt. Ezért van a fogamzásgátlás, az abortusz. 

A szülők önfeláldozást tanulnak a gyerekeik által. Nem lehet meg mindened, ha gyerekeid vannak.
Az önzés ellen kiváló, ha valakinek gyerekei vannak.
Önzetlenséget szinte csak ezáltal lehet tanulni, ilyen szinten folyamatosan, hogy gyerekekről gondoskodunk, hogy feltétel nélkül elfogadjuk őket és áldozatot hozunk értük. 

Ha nem nyitott a házaspár a gyermekáldásra a házasság első napjától kezdődően, akkor azt a démonok használni fogják a házasság ellen. 

"A papi hivatásom során KÉTSZER ajánlottam a természetes családtervezést! Egyszer, amikor az anya egészségügyi állapota indokolta ezt, másodszor, amikor egy anya hat év alatt hat gyermeknek adott életet és nagyon le volt terhelve."- mondta az atya.

Az első, amit támadnak a démonok a házasságban, az a termékenység. 
Azért is látni boldogtalan házaspárokat ma, mert nem fogadják el a gyermekeket és ez teljesen általános dolog ma.


       

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?