Győzelem imában és megszentelődésben

Mária, Legszentebb Rózsafüzér Királynője
A Szentolvasó  hűséges imádkozása legyen Jézusnak és Neked való hálám jele mindazért, amit értem, a megváltásomért tettél.
Mária, a Rózsafüzérem is legyen eszköze a megszentelődésemhez szükséges összes kegyelem elnyeréséhez
és lelkem üdvösségéhez.


Forrás:
https://www.youtube.com/live/TiGjeK0Iuf0?si=ahTFsLIhl0uRVJFo

Chad Ripperger atya gondolatai


Létezik egy statisztikánk, amely megmutatja, hogy az ördögűzések során az emberek milyen problémákkal fordultak hozzánk, milyen eredményeket értünk el, milyen volt a lelki életük, stb.

Egyetlen egy közös dolog volt bennük: a lelki élet alap sajátságai hiányoztak náluk.
Nem volt egy fegyelmezett, következetes, pontosan, időben végzett imaéletük. Hiába mondták mondjuk a Rózsafüzért és vettek részt szentmisén, az imaéletük nem volt fegyelmezett, következetes.
Mit jelent ez?
Hogy mindig ugyanabban az időben mondom az imát, hogy a napi teendőim során odaáldozom magam, képes vagyok lemondani dolgokról.
Sokaknak ma nincs meg a napi, életvitelből fakadó lemondás. 

A gonosz azért támadja őket, mert nincs egy fegyelmezett imaéletük!

Ha mondjuk reggel 6- kor kell mondani az Úrangyalát, akkor ne reggel 7-kor imádkozzuk!

A probléma az, hogy nincs egy állandó imaélet, ami napi szinten ismétlődik. 

64 erény létezik, kérni kell az Őrangyalunkat, hogy mutasson egyet azok közül, ami nekünk nincs meg. (Több sincs meg.) A Fájdalmas Szűzanya is meg tudja mutatni, hogy miben kell fejlődjünk. Kérni kell imában, hogy mutassa meg nekünk! 

1. Nem lehet fejlődni, erényesebbé válni egy állandó, kitartó, napi szinten ismétlődő imaélet nélkül! 
A testépítő is napi szinten edz, hogy az izmai fejlődjenek.

2. Küzdenünk kell a hiányosságaink, a bűneink ellen!

Vannak emberek, akik bárhol képesek imádkozni, mert nincsenek már zavaró, figyelemelterelő gondolataik ima közben. Ehhez gyakorlat szükséges, hogy valaki ima közben ki tudja iktatni az érzékelést. 

Fegyelmezett imaéleted kell legyen! Ha nyolc gyermeked van és a legkisebb egy éves, rá kell bízd a férjedre őket, amíg imádkozol és fordítva. Meg kell oldanod, akkor is ha lefoglalnak a gyerekek! Imádkozz akkor, amikor alszanak! Úgysem tudsz aludni mondjuk akkor, amikor hajnali négykor felébred valamelyik. Imádkozz!

Ha jól érzed magad valamilyen cselekedettől, tudnod kell erről lemondani.

Ha rendszeres imádkozol, megszünnek a problémáid például a haraggal kapcsolatban, nem fogsz mérgelődni! 
Vagy például, ha olyan rossz szokásod van, hogy este 11- kor bonbont eszel, ez meg fog szünni az ima hatására!

Az ima által erényesebb leszel.
Ha szeretnéd, hogy a jószándék növekedjen benned, csak mond Istennek, hogy szereted. Nem számít, ha nem érzed! Csak mond! Növekedni fogsz a jószándékban. 

Ha sokat böjtölsz, az étel ízét finomabbnak érzed majd. Amikor erényesebb leszel, kifinomultabban fogod érzékelni a dolgokat, sokkal jobban meg fogod mondjuk tapasztalni a jót. A Sátán dolgait is könnyebben fel fogod ismerni.
Ha Istentől jön valami, azt is érzékelni fogod, hogy "most kell cselekedj!". 

Az eredendő bűn következménye, hogy nem szeretjük a nehéz, fájdalmas dolgokat. Nem szeretünk szenvedni. Ezt gyengeségnek hívják. Ha ima helyett csak ülni akarsz és vegetálni, ez rendben van. Ez annak a jele, hogy nem vagy tökéletes. 

A hűség, a kitartás az erényes életben a kulcs, ettől függ, hogy haladók vagyunk- e a lelki életben. A legfőbb oka annak, hogy valaki nem haladó a lelki életben, hogy nem imádkozik kitartóan!
Az erényhez való hűség hiánya a fő akadálya annak, hogy haladók lehessünk az imádságban.
Ha például van egy órád, mert a gyerekek nincsennek otthon, az interneten böngészel, ahelyett, hogy elmennél egy óra Szentségimádásra. Ez ma a normális, mindenki ezt csinálja, mi magunk is. 

Vagy mondjuk fáradt valaki és azt mondja, nem imádkozom...
Elmondani nem tudom, miket vágtak a fejemhez a hívek, amikor megemlítettem, hogy talán el kellene kezdeni böjtölni. Ez nem olyan rossz, mint gondolod! Sőt!

Az egyik barátom 40 napig böjtölt, nem evett szilárd táplálékot. Előtte konzultált az orvosával. Az első három napra mondta, hogy  nehéz volt, utána is voltak hullámvölgyei, de megcsinálta. 

Az ima nehéz, mert olyasmire kell gondolj, amit lehet, hogy épp nem akarsz, de ez pont jó arra, hogy irányítsd a figyelmedet, Isten akaratát tedd. 

Az ima nem szokás! 
Az ima az egyik erény a vallás négy erénye közül! A másik az önfeláldozás. 

Szent Augusztin mondta, hogy ha nem imádkozol, nem üdvözülsz! Napi 15 perc ima a minimum. De ha Istent igazán szereted, nem kellene gondot okozzon, hogy többet imádkozz! 
A Rózsafüzér körülbelül 15 percet vesz igénybe. 
A legtöbb katolikus szégyelheti magát, mert alig imádkoznak, nem szeretik Istent! 
Teljesen el vannak merülve a világban! Állandóan a munkájuk, a házuk, a pénzük körül forognak és ez probléma. Ez azt mutatja, hogy a prioritásuk nem helyes, felülértékelik azokat a dolgokat, amelyek értéktelenebbek Istennél. 
Ez nem azt jelenti, hogy imádkozz és hanyagold el a családodat. 
Csak a fontossági sorrend rossz.

A vigasztalás az mindig a kezdőknél van. Ez annak a jele, hogy te az "eszed a kutyacsont kekszet" ima-fokozatán vagy. 
Isten azért adja a "kekszet", hogy imádkozz.
Olyan ez, mint amikor a kutyaidomító jutalom falatot, kutyacsont kekszet ad a kutyának, ha engedelmeskedik. Ha a jutalomfalat nélkül is engedelmeskedik, akkor elveszi azt. 

Ha szeretjük Istent, nem számít, hogy mit kapunk. Az első, amit Isten tesz a haladókkal, hogy elveszi a spirituális jutalom falatokat, a vigasztalást. Két okból teszi ezt:
1. Ez egy teszt. Isten tudni akarja, hogy Őt szeretjük- e vagy magát a vigasztalást (jó érzés).
2. Megfigyeli: Akkor is képes vagy ezt tenni (imádkozni), ha nem kapsz érte semmit?

Minden bűn a rossz szándékból ered. Ha az élvezet, a szenvedély, a jó érzet fontosabb neked, mint a nagyobb jó, Isten, az Ő parancsai, akkor az bűn. Minden egyes alkalommal, amikor bűnt követünk el, tovább növekszik a rossz szándék bennünk. 

Amikor önfeláldozasról beszélünk, az azt jelenti, hogy a kisebb jót elveszted egy sokkal nagyobb jóért, mondjuk növekszel az erényekben, magasabb szentségi fokozatra jutsz a mennyben. 

Az önfelálfozás teljesen ellentéte a bűnnek. 

AZ IMÁRA VALÓ HAJLANDÓSÁG= KÉPES ODAÁLDOZNI AZ IDEJÉT!

Sokszor az emberek nem képesek letérdelni sem. Ennyire nem akarnak áldozatot hozni...

Mindent Istenért tegyünk.

A gonosz így gondolkodik: bármi, csak nem Isten.

Ha az Egyház rossz állapotáról gondolkodunk, az ördög már elérte a celját, mert nem Istenre figyelünk. Ők elégedettek, boldogok ilyenkor.

Egyébként rendkívül irigyek ránk. Irígylik tőlünk azt, hogy egy napon színről- színre fogjuk Istent látni. Irígylik az életünket, hogy képesek vagyunk gyűlölködés nélkül egymással beszélgetni. Gyűlölik Istent, de ők is akarják látni. Ilyen ez. Például amikor valaki lát egy gyönyörű lányt és irígyli a szépségét és gyűlöli őt emiatt, de mégis a közelében akar lenni. 

Démoni támadás az egyik jele annak, hogy Isten egy magasabb szentségi fokra akarja emelni a hívőt. A legszebb, legerényesebb hívők azok, akik a démoni befolyás ellen küzdve megszentelődnek. 
Isten közelebb szeretne tudni magához, azért engedi meg ezeket. 

Eleve elrendelés (predesztináció): Isten maga dönt arról, hogy ki jut a mennybe. Ez nem azt jelenti, hogyha valaki engedelmes, együttműködő, akkor nem fog üdvözülni.
Aquinoi Szent Tamás kérdezte egyszer...mi van akkor ha valaki nem szeretne a mennybe jutni, akkor is, Isten folyamatosan adja neki a kegyelmeket és végül ő is akarja majd az üdvösséget.

A Szűzanya mondta, hogy az eleve elrendelés egyik legbiztosabb jele, ha valaki naponta imádkozza a Rózsafüzért. A kegyelmet ehhez Isten adja, hogy engedelmes tudj lenni, be tudd tölteni az akaratát az igazság szerint. Isten a Szűzanya segítségével von magához közelebb ilyenkor.

Az eleve elrendeltség másik jele, ha valaki mindig a jót választja. Ez egy kegyelem. Ha megnézzük, a mennyben mindenki ilyen.

A lelki élet nem úgy működik, hogy böjtöltünk, kész, ki van pipálva. Nem! 
Folyamatosan szükséges imádkozni, böjtölni! Meg kell tartanunk azokat az erényeket, amiért megdolgoztunk. Mindig lehetünk erényesebbek. 
Sokszor Isten megengedi, hogy egy démon hasson ránk, nem azért, mert valami rosszat tettünk, hanem azért, mert a lelki küzdelem során magasabb lelki szintet érhetünk el, megszentelődhetünk általa és ezt Isten engedi, mert a javunkra válhat. Enélkül nem juthatnánk magasabb szentségi fokra.

A kísértés legtöbbször kegyelem, ha nem egyezik bele az akaratunk és kitartunk a jóban, így növekedve az erényben. 

Sokan nem élnek erkölcsileg jó életet, az érzelmeik irányítják őket. Főleg akkor, amikor a saját meggyőződésüktől jól érzik magukat a lelki életük során.
Tudod, amikor Isten először mutat valamit, az elég csúnya. 

Ne gondold azt, hogy vagy valaki.
Szükséges az, amit a Szűzanya biztosít, hogy tudj küzdeni a lelki életben. 
Ha úgy gondolod, hogy Isten az, aki folyamatosan kényelmünket szolgálja, ez egyszerűen nem igaz! 
A katolikus hit azt tanítja, hogy a földi életünk során Istent szeretnünk kell, Őt szolgálnunk, Neki engedelmeskedjünk és a következő életben boldogok lehetünk Vele. Nem szól arról, hogy itt a földön boldogok leszünk. Ez nem azt jelenti, hogy bizonyos szintű boldogság nem érhető el. 

Szent Bernadettnek is azt mondta a Szűzanya, hogy nem ígérem, hogy itt, a földi életed során boldog leszel, csak utána.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy ha több erényre szert tesz, jól fogja érezni magát, de ez nem így van! 
Ez egy tisztulási folyamat, amire szükségünk van. Mélyebbre visz minket, fájdalmas eleinte. 

Az első négy imatípus után Isten nem engedi, hogy tisztán lássuk önmagunkat. Azért teszi ezt, mert máskülönben  gőgössé válnánk attól, ha meglátnánk, mennyi jót tett bennünk. 
Ezen át kell vezessen Isten.

Minél inkább halad előre valaki a lelki életben, annál kevésbé látja önmagát, de annál tisztábban látja azt, hogy mit kell tegyen a megszentelődés útján. 

A lelki életről többet kell tanulnod, ha szent akarsz lenni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?