Spirituális hadviselés fokozatai és a Mi Asszonyunk- Chad Ripperger atya (első rész)


Forrás: https://www.youtube.com/live/KQOSzZprIO4?si=m3N4nZ-a_POhzO7f

Chad Ripperger atya alábbi előadása a Szent Patrik Katedrálisban történt, New York- ban.

Első rész:

Korunkról alkotott nézetekről is szeretnék beszélni, amellett hogy a spirituális hadviselés szintjeiről is. 
Ezek valamennyire összefüggnek. Nem kell ördögűzőnek lenned ahhoz, hogy lásd, a dolgok kezdenek rosszra fordulni. De a másik dolog az az, hogy nincs új a Nap alatt. Ha megnézzük, hogy az emberek hogyan élnek és viselkednek, láthatjuk, hogy kevesen cselekszenek aszerint, amit a természeti törvény megkíván. 

 17 éve végzek ördögűzéseket és statisztikákat végeztünk ez idő alatt rendszeresen. Arra jutottunk, hogy a démonok aktivitása erősödő tendenciát mutat. Maga a megszállottság, ami által az embereket uralja a démon (részlegesen vagy teljesen) az változatlan maradt, az egész népességre tekintve 0,5%. Tehát 200- ból egy ember.

Általánosságban véve növekszik a démoni befolyásoltság aránya, a felnőtt lakosság 25%- át érinti a démoni rögeszmés gondolkodás. (Rögeszme, beidegződés: "diabolic obsession") 
Ez főleg pszichés támadást jelent. Ez az a jelenség, amikor a rögeszmés nem tud szabadulni -egy démon által előidézett- gondolattól és folyamatosan azon őrlődik. 
Ez kapcsolódhat félelemhez, haraghoz, ami egy intellektuális jellemhiba, tulajdonképpen egy mentális betegség. Tipikus esete annak, amikor meggyónunk egy bűnt, teljesen elmúlik, majd 3- 4 nap múlva újra, váratlanul visszatér. Forrás: https://katolikushazassag.blogspot.com/2018/11/2018-11-25-vasarnap-lelki-kuzdelem.html


Ez a 25% a világ neves országaiban előforduló legkíválóbb ördögűzőinek a közös tapasztalatai szerinti adat. 

 A démoni elnyomás is rendkívüli módon megnövekdetett az utóbbi időben, 10- 15 % a teljes népességet tekintve. Ez azért történik, mert rendkívüli módon bűnös, rossz dolgokat tesznek az emberek. Minden egyes halálos bűn ajtót nyit a megszállottságnak. Valójában a halálos bűn kivonja az embert Isten védelme, vezetése (tekintélye) alól és átadja a Sátán vezetésének. Minden egyes halálos bűn hatása, következménye a megszállottság. Csak Isten irgalma miatt nem lesz megszállott a legtöbb ember, halálos bűn elkövetése után. Isten az egyetlen, aki meghatározza, hogy mit tehet a démon velünk és mit nem. A démoni hatások növekednek a világban a halálos bűnök elkövetése miatt. 

 Az okkultizmus, a boszorkányság előfordulási aránya is növekszik. 1963 előtt az átlagos ördögűzés ideje 1- 2 nap volt, ritkán egy hét. Ez 1963 utáni időkben megnövekedett, 8 hónaptól- 2 év egy sikeres ördögűzés.

 Manapság a szabadítás ideje 4 év átlagosan!

Ezek a számok azt mutatják, hogy régen mennyire szent volt az Egyház és ma milyen állapotban van. 

 Hétféle démoni befolyás létezik: 
1. Természetes kísértés 
Ez mindenkinél előfordul. A kísértés mindig azt mutatja, hogy melyik ellentétes erényben kell növekedjünk. Isten megengedi, hogy ez történjen velünk. Különböző mértékben vannak jelen a lelkekben az erények. Egyedül Jézus és a Szűzanya rendelkezik az összes erénnyel, mindegyikkel tökéletes mértékben. Ha tudni akarod, hogy Isten mennyire változatos, sokszínű módon juttatja a lelkekbe az erényeket, nézd meg az állatvilágban hányféle rovart teremtett. 

"A kísértés mindig azt jelzi, hogy Isten miben kívánja, hogy tökéletesedjünk, hogy milyen úton szeretne minket üdvösségre vezetni."- mondja az atya.

  Az igazságszolgáltatás eszközévé szeretne tenni minket Isten, azáltal, hogy küzdünk a kísértés ellen. Így növekedhet a szentségi fokozatunk a mennyben, tehát érdemszerző lehet a küzdelmünk. Ha állandóan vissza- visszatérnek ugyanazon kísértések, Isten megengedi, hogy küzdj ellenük. 

Két dolgot viszünk magunkkal a mennybe: 
1. a kegyelmi állapotunkat- azt, hogy milyen szinten tartunk a megszentelő kegyelem állapotában
2. és az erényeidet. 
...és ezeket mindenki látni fogja rajtad a mennyben. 

 Isten tehát a megszentelődésünk, megtisztulásunk miatt engedi a kísértéseket. Önismeretet is ad a kísértés, megmutatja a gyenge pontjainkat, amit a démonok jól ismernek. 

A démonok képesek arra, hogy hassanak a képzeletünkre és az érzelmeinkre. 
Ezért az egész eddigi katolikus történelemben, a spirituális teológiában mindig is hangsúlyozták, hogy a lelki életünkben ne az érzelmeinket kövessük.

"Isten nem az egyetlen, aki közvetít a csatornán."- mondja az atya. 

 Tény, hogy a démonok képesek arra, hogy befolyással legyenek az érzelmeinkre. Ha Te hajlamos vagy arra, hogy a lelki életedben kövesd az érzelmeidet, akkor démoni irányítás alatt vagy. 
Ezért szükséges, hogy a hit által megvilágosított észérveket kövessük. Amikor elkezdjük az érzelmeinket uralni, erényesebbekké válni, akkor ezek a dolgok megszentelnek minket. A démonok a mi megszentelődésünk, tisztulásunk eszközei lehetnek. 

 Raymond Burke bíboros mondta: 
"A megszentelő kegyelem jelenti a kíválóságot az erényekben, ami által Isten behatol a lelkünkbe.

 Ha az erényekben gyarapszunk, akkor nő a szentségi fokozatunk. Ez azáltal történhet például, hogy felajánlunk dolgokat. Emiatt a démonok támadnak minket. Isten szereti a jóért való küzdelmet! 

Amikor Ádám és Éva bűnbe estek a Paradicsomban, az életük feletti védelmet és irányítást elvonták Istentől és átadták a Sátánnak. Ettől a pillanattól kezdődően mindannyian lelki küzdelemben vagyunk. Különböző mértékben, de abban vagyunk. Minél inkább Isten engedi a kísértéseket, a lelki küzdelmeket (ha hívő teszi azokat), ez annál inkább azt jelzi, hogy Isten szeretné, hogy tökéletesedj az adott erényben.

Isten meg akarja büntetni a démonokat és ha ellenük (pontosabban a kísértések ellen) küzdesz, ezzel a démonok büntetésének, igazságszolgáltatásának eszközévé, elősegítőjévé válhatsz ("instrument of justice")

Rendkívüli kísértések :
2. Fizikai fájdalom 
Akkor történik, amikor a léleknek nincs szüksége többé lelki tisztulásra. Ilyenkor a démonok fizikailag okoznak fájdalmat. Ez történt Pió atyával, Vianney Szent Jánossal és Szent Pállal is. Ez a démonok megalázása miatt történik. 

 "Ez a szentek tisztulásának útja, szóval nem valószínű, hogy ez velünk, itt jelenlévőkkel meg fog történni, hacsak nem szent vagy. Ha szentnek tartod magad, akkor nem vagy az. Ha viszont valójában szent vagy, akkor biztosan nem tartod magad annak. Így volt ez mindig az egyház történelmében. Ezért mondjuk azt, hogy nincs ma szent az Egyházban. :-)"- mondja az atya. 

 3. Démoni elnyomás 
Amikor a démon a külső dolgaidat támadja, a körülötted lévő dolgok meghibásodását okozza. Az anyagi helyzetedet, a házadat, a kapcsolataidat. A munkáddal kapcsolatos dolgokban is okozhat kárt, sőt az egészségedben is. A démoni elnyomás mértéke egyre inkább növekszik. 

"Az utóbbi két évben drasztikusan növekedett azon jó, hívő családok száma, akiket brutális démoni támadások érnek. Isten miért engedi meg ezeket? Azért, hogy közeledj Felé! Az elnyomásból való szabadulás egyetlen útja ez...Az imaéleted megváltoztatásával, növelésével tudod őket leküzdeni."- mondja az atya. 

 Minden nap fel kellene ajánljuk a házunkat, a kapcsolatainkat a Szűzanya Szeplőtelen Szívének oltalmába. Ha ezt megteszitek, Jézus megtiltja a démonoknak, hogy elérjék! Jézus Krisztus nevében utasítanunk kell őket arra, hogy távozzanak a házunkból! A démoni elnyomások 80 %- a végetér, ha állhatatosan napi szinten felajánjuk a Szűzanyának életünk problémás területeit. (Emellett természetesen elengedhetetlen a hitünk gyakorlása.) Mindannyiunkra hatással van, ha a körülöttünk élő emberek ördögi, rossz dolgokat tesznek, ettől mindannyian szenvedünk. 

 4. Démonikus rögeszme (pszichés és démoni)
Amikor a démon a pszichén keresztül támad. Ilyenkor nagyon drasztikus a támadás és főleg az érzelmeinkre, a képzeletünkre vannak befolyással. Ez az a jelenség, amikor az ember képtelen szabadulni egy rögeszmés gondolattól. Amit lehet erre a helyzetre mondani az az, hogy rögeszmés gondolatok megjelenése idején támadás alatt van az ember, ilyenkor nem tud az illető tisztán gondolkodni. Nem szabad ez idő alatt végiggondolnia a dolgokat, mert akkor további negatív, rossz dolgokat fog sugallni a démon. Ha ebben vagy, hagyj fel azzal, hogy keresed az okokat, az értelmét ezeknek a zavaró gondolatoknak! Ilyenkor küzdened kell, követned őket, és küzdened ellenük! 

 Létezik pszichés rögeszme, beidegződés amely egy mentális szokás, egy rossz gondolati mintázat. Ha ilyen emberekért imádkozol, nem lesz változás. Ha valaki mond nekik valamit, ők azonnal reagálnak erre valahogyan (mindig a szokásos gondolkodási minta, beidegződés szerint). Ez állandóan jellemző, nem időszakosan megjelenő. 

Démoni rögeszme a másik fajtája, amely olykor bekapcsol, majd kikapcsol. Nem jellemző folyamatosan, csak ideig- óráig tart, majd minden folytatódik a régi kerékvágás szerint. Ezt úgy tudom elmagyarázni, hogy olyan, mint amikor valaki hirtelen mérges lesz és fél óra múlva kutya baja. A démoni rögeszme erejét az mutatja meg, hogy milyen hosszú idő telik el egy- egy rögeszmés, elnyomási fázis ideje alatt. A tisztánlátás, a világosság ideje azt jelzi, hogy mennyire közelít a démoni elnyomáshoz. Ha imádsággal küzdesz a démoni befolyás vissza- vissza fog térni, erősödhet is, de ha állhatatosan, kitartóan imádkozol, vége lesz! Érdekes statisztikai adat, hogy a 18- 22 éves fiatalok 22%- a fordult élete során legalább egyszer pszichológushoz. Ez a szám is azt jelzi, hogy mennyire megnövekedett a démoni befolyások száma az utóbbi időkben. Az atya nem azt állítja, hogy minden pszichés probléma démoni eredetű! Egyes emberek egyszerűen csak nem normálisak, őrültek, van aki pszichopata. A leggyakrabban egyszerre van jelen a pszichés és a démoni elnyomás az érintetteknél.

"Amit a démonok tesznek a pszichés elnyomás alatt az az, hogy próbálnak egy területet maguknak kialakítani. AZT AKARJÁK, HOGY OLYAN MINTÁZAT SZERINT GONDOLKODJUNK AHOGY AZT A ŐK TESZIK."- mondja Ripperger atya.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?