A gonosz elleni küzdelem, mint a szentté válás szerves része, Ripperger atya tanítása


"Áldott az a krízis, amelytől növekszünk, az a bukás amitől a mennyország felé tekintünk, az a probléma, ami miatt Istent keressük!"
(Szent Pió atya)

A cikket ez alapján készítettem: https://youtu.be/l-X58YZn3iM?si=Wjgn6mgilhd80sB1

Szentté válni annyit jelent, hogy Istenhez hasonlóvá válni. A gonosz ellen való küzdelem segít minket a szentté válás útján. A szentség annyit tesz, mint kiválóság a megszentelő kegyelemben. 

A megszentelő kegyelem minőségileg változtatja meg a lelkünket.

Mi nem vagyunk istenek, de részesülünk az Ő természetfeletti személyiségében, amennyiben a megszentelő kegyelem állapotában vagyunk. 
A szentektől tudjuk, hogy a megszentelő kegyelem kedvessé, kedveltté tesz minket Isten előtt. Úgy lát minket Isten, mintha reflektálnánk Őt, minden jóságot, ami hozzá tartozik. 

Ne fog minket elutasítani magától így, ez a mi üdvösségünk záloga. 
Részesei leszünk az isteni természetnek. Van fokozata annak, hogy mennyi megszentelő kegyelemmel rendelkezünk. Minden cselekedetünk által növelhető a lelkúnk megszentelő kegyelmének a mennyisége.

Ahhoz, hogy érdemeket szerezhess, szükséges, hogy a megszentelő kegyelem állapotában legyél!
(Szerk. megj.: A Katolikus Katekizmus is írja ezt.)

Ha nem vagyunk a megszentelő kegyelem állapotában, akkor csak egy természetes jót tudunk tenni, nem egy természetfelettit. 
Megszentelő kegyelem állapotában jót tenni annyit eredményez, hogy növekszik a lelkünkben a megszentelő kegyelem mennyisége. Erkölcsileg jót tenni és jószándékkal tenni, ez fontos. 

Aquinói Szent Tamás azt mondja, hogy Isten hallja a halálos bűnben élők imáit, ha vissza kívánja vezetni őket az üdvösségre. 

Halálos bűnben élve nem lehet a megszentelő kegyelmet a lelkünkben növelni. 

Minél magasabb szintű a megszentelő kegyelem a lelkünkben, annál kedvesebbek vagyunk Isten szemében. 

Erényekben gazdagodni, jót cselekedni, kiválóság a megszentelő kegyelemben, ez a cél! 

A gonosz ellen való küzdelmünk soran imáink által tudunk erényekben gazdagodni, úgy ahogy más úton lehetetlen lenne. 

"A legszentebb emberek, akikkel eddig találkoztam, azok a megszállott emberek voltak, akik küzdöttek a démon ellen."- mondja Ripperger atya.

Az erények ösztönöznek minket, hogy jót cselekedjünk. 
Háromféle erény van: 
beható, 
természetfeletti (bátorság erénye, óvatosság, mértékletesség, igazságosság) 
és szerzett erény.

A természetfeletti erények Istenhez vezetnek. 
Aquinói Szent Tamás szerint az Isten és a felebarát szeretete az, amikor Isten kedvéért szeretek, nem pedig azért, mert el akarok érni valamit Istennél vagy a felebarátnál. 

Miért van az, ha valaki folyamatosan erényesen cselekszik?
Azért, mert eltávolította a hibáit, a bűneit. 
Például: nem tudok természetesen mértékletes lenni, ha nem böjtölök. 

Fel kell építsük, hogy törekszünk erényesen cselekedni (pl.: mértékletességet tanulni, böjtölni), mert ezúton ki tudjuk a bűneinket iktatni.

Minden bűn bennünk erőt ad a démonoknak, és gyengít minket. Maga a démonok ereje nem nő, ők nem változnak, viszont a mi saját bűneink és hibáink gyengítenek minket. Minden bűn a mai kultúránkban arról szól, hogy hogyan gyengíthetnek minket. 

A bűn nem magánügy, ilyen nem létezik, mert mások bűnei erőt adnak a démonoknak azáltal, hogy gyengítik a bűnös embereket.

Mások bűneit megérezzük, hatnak ránk.
Az alap erények a hit, remeny, szeretet, ezeket tanítani kellene a gyerekeknek. 

A hit, a remény és a szeretet erőt adnak nekünk a lelki küzdelmek során. 

Rettenetesen szükséges, hogy leküzdjük a bűneinket, mert minél több bűnünk van, annàl jobban tudnak manipulálni a démonok. 

Isten használja a démonokat (a kísértéseket), mert meg akarja bűntetni őket! Isten rendkívül irgalmas, de igazságos is. 
A legtöbb kísértés azért történik, mert Isten a megszentelődésünket akarja, az ellenük való küzdelem során. Mi magunk vagyunk -akiket kísértenek- az igazságszolgáltatás eszközei számukra. 

A démonokat sokkal jobban megszégyeníti, ha a kísértések során ellenük valaki jól küzd, nem követi őket, mintha a pokolba lennének visszaküldve.

Nincs egyetlen egy olyan esemény sem a lelki küzdelem során, amelyről Isten ne tudna, ne kontrollálná. Az Ő felügyelete nélkül semmi sem történik!

Langyos keresztényeknél a kísértés elleni küzdelem a bátorság erényét adja. Tehát a küzdelem növeli bennünk az erényt és azt is meghatározza, hogy melyik erényben kell pontosan növekedjünk. Az a kísértés, ami ellen Isten szeretné, hogy küzdj, az az amiben fejlődnöd kell! Ez a Te megszentelődésed útja! 

Mindegy egyes alkalommal, amikor küzdünk, növekszik bennünk a megszentelő kegyelem mennyisége. Ez a küzdelem a többi emberre is hat. Az, hogy ma milyen ereje van a démonoknak, megmutatja, hogy milyen szentségi fokozata van a társadalmunknak és az egyháznak. A többség folyamatosan halálos bűnöket követ el, az egyházon belül is. 

Ahogy a dolgok kezdenek majd egyre rosszabbak lenni, úgy egyre inkább ott lesz a lehetőségünk, hogy megszentelődjünk.

A bűnök mentális betegségeket okozhatnak. 

"Csak élni ebben a mai társadalomban, normális katolikusként, több erényt igényel, mint száz évvel ez előtt."- mondja Ripperger atya

Ez lehetőséget biztosít a megszentelődésre!
Ha a földi életed során démoni támadás, befolyás, illetve hatás ér, az egy nagyon jó jele annak, hogy Isten kiválasztott. 

Démoni befolyás érheti a körülöttünk lévő dolgokat (az anyagiakat, az ingatlanunkat, a kapcsolatainkat, a munkánkat, a gyerekeinket), az egészségünket, a kepzeletünket, a gondolatainkat, stb. Isten azért engedi meg a démoni befolyást az életünkben, mert magasabb szintű megszentelő kegyelmet tulajdoníthatunk magunknak általuk. Ha szentebb papokat, püspököket szeretnénk, nekünk szükséges megszentelődni, hogy megérdemeljük azt. 

Az, hogy milyen hatásosak az imáid, megmutatja azt, hogy mennyi megszentelő kegyelmet birtokolsz. 
Küzd le a bűneidet (amelyekkel problémáid vannak) és ezáltal hathatósabbak lesznek az imáid! Imádkozz állhatatosan! A démonok ki nem állhatják a kitartó, állhatatosan imádkozó híveket! Nem tudnak megmaradni mellettük! 

Az látszik az ördögűzési statisztikákból, hogy azokat fenyegeti megszállottság, akiknek nincsennek napi szintű önfeláldozó, másokért lemondó cselekedeteik. 
Kérni kell a Fájdalmas Szűzanyát imában, hogy mutassa meg nekünk, melyik az a bűn, amely ellen dolgoznunk kell.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2019. 07. 03., szerda: Most fény derül a modernizmus szerzőire!: Annaliese Michel ördögűzése során elmondott dolgok egyenesen a démonoktól

Lelkiségi mozgalmak, amelyek rombolják az Egyházat

Ripperger atya: Hogyan áll most a gonosz helyzete?